sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ristit ranteissa tiesivät kuolemaa.

17/4-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin Vaasassa tänään ja mennentullen joutuu ajamaan Laihian keskuksen läpi.
Liikennevaloista Vaasaan suuntaan noin  400 metrin  päässä on   tie vasemmalle ja se koukkaa sillan kautta Laihian vanhalle tielle.
Vaimoni  Serkku  Laihialta kävi asiakkaana  luonani noin 1988 ja ihmetteli ranteeseensa  ilmestyneitä  selviä ristejä.Ne olivat  kooltaan noin   3 senttisiä ja  ristit olivat molemmissa ranteissa.
Merkit olivat tulleet hänen käsiinä yhden yön aikana ,eikä niitä saatu pois vaikka kuinka niitä pesi ja hinkkasi.
"Mitä noi ristit ovat Aila kyseli".
Vaikka   tiesin selvän vastauksen, niin sitä en hänelle antanut,
"Jos ne ovat jotakin allergiaa"...sanoin....kyllä ne siitä ajan  kanssa häviävät"  jatkoin ja niin me jatkettiin kaffin juontia.....
Aila lähti ja  tiesin että hänellä taitaa olla kohta kovat paikat.
¤¤¤¤¤
Kului  muutama  kuukausi ja Laihialla tapahtui kolari. Maitoauto täydessä lastissa oli tulossa Vaasasta  Laihian keskustaa kohden, kun sen kylkeen törmäsi  pieni henkilöauto. Auto  oli tulossa tiehen nähden oikealta  ja kääntymässä keskustielle.
Törmäys tapahtui  ja ambulassi/poliisit paikalle. Ailan autossa oli ovet  lukkiutuneet niin ettei niitä saatu auki ja kun se onnistui autossa ollut Ailan iso  susikoira  esti   sairaanhoitajien toiminnan. Vasta  kymmenen minuutin päästä  saatiin koira houkuteltua pois  autosta  ja uhri kuljettiin  sairaalaan , jossa hän kuoli   muutaman päivän kuluttua.
Ailan ranteisiin ilmestyneet  ristit  tiesivät  kuolemaa.
Outoa....
vai mitä??


Ekku Mattila.