maanantai 18. huhtikuuta 2016

"Senkus ammut...sanoi Eeva.."

18/4-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vaikka tämän(kin)  jutun olen  aikaisemmin jo kirjoittanut, mutta koska se  jollain lailla huumorintajuinen, niin uudistan sen tässä ja nyt.
¤¤¤¤

Sain asiakkaakseni vuonna 1986 vanhahkon  naisen ja sanotaan häntä vaikka Eevaksi.
"Mieheni uhkaa  tappaa minut aina kun on humalassa ja sitä hän on kaksi kertaa viikossa"...Eeva sanoi.
"Hän hakee haulikon , nainen   jatkoi ja mieheni  huutaa , että jos et heti   lähäre karkuun , niin ammun sut"......ja Eeva  lähti...muutaman kerran jopa ikkunan kautta pitkin peltoa.
"mitä teen?....nainen kysyi minulta .
"Onkos sulla valokuvia itsestäsi  kysyin" ja  hänellä oli.
Niitä tovin aikaa tiirailin sekä sitten lausumaan  ryhdyin..
"Kuvissasi ei ole mitään sellaista että tarvitsisit olla   huolissasi  sanoin....ei miehesi sinua ammu...sellaisia merkkejä ei kuvissasi ole....ja nyt tee seuraavasti kun hän sinua uhkaa  jatkoin...
Siis:
Älä mene minnekään pakoon.....jää seisomaan  paikallesi ja sano.....anna tulla vaan..senkus ammut  minut.....anna tulla vaan...jää seisomaan kaikessa  rauhassa"
Ja niin Eeva lähti. Oli kyllä hiukkasen huolestuneen näköinen .... sanoisin.
Klonks auton ovi kävi ...sur sur ruuur ja sinne Eeva läks.
Ja kului parisen viikkoa...
Kun...:
Ovelleni ilmestyi  hymyilevä nainen... Eevahan se oli ja hän nauroi vedet silmissään.
"Viikko sitten  mieheni oli humalassa. Haki haulikkonsa  ja sillä minua uhkaamaan , mutta minä sanoin....senkus ammut.....anna tulla vaan...senkus ammut..."
Olisit kuule Ekku  nähnyt mieheni  hämmästyneen naamanilmeen...Eeva sanoi....minuutin verran hän minua pyssynsä  takaa tuijotti...sitten astui muurin  eteen ja sen kylkeen  prätkäytti  haulikon kahtia."
"Räts  vain kuului".
Nyt meillä menee ihan hyvin sanoi Eeva....mieheni muuttui kerralla...yhdessä  olemme nauranneet niitä entisiä ikkunasta pakoon tapahtumia......
Nyt  menee hyvin....

Ekku mattila.