torstai 7. huhtikuuta 2016

Timo (R.I.P.) Helin....kaverini Espoon Olarista.

7/4-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Kerronpa tälläkertaa tuttavastani  Timosta. Hän asusteli välillä  Amerikassakin  1983-88, mutta muutti takaisin   Helsingin vilinään  ja kuoli  nokkakolarissa Vihdintien väylällä   muutama vuosi sitten.
Hän asusteli  vuonna 1974-83   Espoon Olarissa, Maapallonkadulla, talon neljännessä kerroksessa..............minä asuin toisessa kerroksessa.
Timo  oli aikalailla  vekkulin oloinen.  Hän vihasi/inhosi poliiseja/ulosottomiehiä/naisia syrämensä pohjasta, eikä  sitä millään lailla piilotellut. Aina kun näki/tapasi   virkamiehiä näytti heille keskaria ja  paikassa kuin paikassa. Kerran olin hänen  mukanaan tavaratalo Stokmannissa ja kun  kassalla näki  virkapukuisen poliisin, niin keskaria tälle näytti.
Nooh.....
Tottakait poliisit koko ajan koettivat Tomille kostaa ja  satoja kertoja siinä onnistuivatkin. Nimittäin antamiensa  sakkojen muodossa. Poliisit kyttäsivät Timon jokaista  ajomatkaa ja kun vähänkin huomasivat taikka olivat mukamas  "huomaavinaan" jonkun virheen,  niin sakkolapun Timolle kirjoittivat......niitä kertyikin Suomen ennätyksen verran.
Muuuttaaa.....
Olin useasti hänen mukanaan asioilla Timpan   urheiluauton kyydissä ja jos hänelle sakkolapun  poliisi kirjoitti, niin Timppa heti paikalla sen autonsa ikkunasta kadulle nakkasi.Jos lapun laittoivat hänen autonsa tuulilasiin.....niin  pyyhkijät vain päälle...vettä sekaan ja kohta sakkolappu makasi märkänä kadulla.
Muistaako kukaan  noin vuonna  1975-79  eri lehdissä olleita kirjoituksia, joissa  kerrottiin Timpan sadoista  sakkolapuista ja niiden   kokonaismarkkamäärästä ?? Se oli jossakin vaiheessa  100000 vanhaa markkaa...heh...eikä Timo niitä maksanut.Kaikki hänen omaisuutensa oli ns jonkun muun..se urheiluautokin ja asuntona vuokra-asunto.  Siis  penniäkään ulosotto ei Timolta saanut.
Ei.
Myöskään teeveen lupamaksua ei hän  ikinä maksanut. Kerran  hänen luokseen saapui  teeveetarkastaja sekä kaksi poliisia  viemään Timon kallista televisiota.  Hän oli mukana  kun poijat  raskasta televisiota alas kantoivat , asettivat maijan takaloosiin ja sitten Timo  esitti paperin joka todisti  aparaatin olevan vuokralla   , ei  Timon oma.
Olisitte nähneet   virkamiesten naamanilmeet?? Omin silmi sen todistin.
Kaiken  huippuna joutuivat kantamaan teeveen takaisin ylös neljänteen kerrokseen. Timpan asuntoon.
¤¤¤
Rauha  Timolle......
R.I.P.  on nyt   nimikirjaimesi.


Ekku Mattila.