keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Elämän ja kuoleman salainen koodi...

25/5-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kuvitellaanpa tilanne :::::::??

Joku  "kylähullu"  selvittäisi Raamatun avulla, jossa on selvät ohjeet ihmisen  elinajasta, jokaisen erikseen ja  salaisen  koodin avulla kuoleman ajankohta tulisi esille.......
??!!
Syntyisi valtava mekkala !!!
Jokainen   voisi laskea päivänsä  viimeisen.."parasta ennen"  ajankohdan ja voisi valmistautua  väistämättömään jo elämänsä alusta saakka. Jos hän tietäisi kuolevansa esim  24 vuotiaana, niin menisikö hän lainkaan opiskelemaan tulevaa ammattiansa varten , ottaisiko pankista  lainan, koska sen maksaminen jäisi pahasti kesken, menisikö avioliittoon, lapsia hankkisi ?
Sellainen elämä ei olisi ollenkaan elämisen arvoista....??..ko?
Toisaalla.....::
Joku saisi selville  että kuolee 98  vuotiaana. Innosta puhkuen hän suunnittelisi  pitkän elämänsä varalle vaikka mitä, opiskelisi  30 vuotiaaksi, matkustaisi  sydämensä kyllyydestä , ottaisi lainaa koska tietäsi sen pystyvänsä maksamaan pankeille  takaisin, perheen perustaisi, lapsia  melkein  tusinan, iloinen olisi  pitkästä  elämästään ja terveyttä riittäisi.
Sellainen joka tietäisi  kuolevansa  18 vuotiaana , päivänkin tarkkaan, ei varmasti sinä kuolemansa ajankohtana  menisi lentämään, ei uimaan.  ei peltitöihin katolle, ei ajaisi autollaan, ei tekisi  enää mitään....odottaisi vaan.....sängyssään maaten.
Hetkeä  joka koittaisi.
Jokainen tekisi niin.....maaten odottaisi tiimalasinsa  hiekan loppuun valumista.
Ei hyvä....
Ja entäs  Karman laki??
Sekään ei toimisi jos elämänsä loppupäivän tietäisi ennalta. Ei tekisi valintoja, ei  oppisi virheistä, ei oppisi  teistä joita pitkin kulkee. Vaan varoisi  joka päivä. Olisi  masentunut, ei iloa elämässä, ei  oikeastaan mitään. "Suolapatsaan"  lailla seisoisi paikallan. Koska  ei kannata. En viitsisi  tehdä yhtään mitään.Olkoon. En edes yritä.
Jos joku  "kylähullu"  sen salaisen  koodin  tietäisi......olisi saanut  sen selville, kaikkien salaisuuksien  äidin...elämän ja kuoleman mysteerin , se olisi maailman sensaatio kautta aikain. Elämäntieteen  Nobel siitä saattaisi tulla ja tulisikin. Takuulla. Koko maailma kohisisi.Mutta mikään ei olisi enää kuin ennen.Siitä syntyisi hirvittävä katastrofi ihmiskunnalle.
Maailma sekoaisi. Täydellisesti.
SIIS...on paljon parempaa antaa sen salaisuuden olla.... vain olla omassa itsessään...ja luku XXX   ei paljastaisi enempää...

Ekku Mattila.