torstai 26. toukokuuta 2016

Mustalaisnaisen hame Teuvan kaatopaikalla...

26/6-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Ajelin vuonna 1992 Teuvan kaatopaikalle peräkärry täynnä poisheitettävää roinaa.
Paikalle oli kärrätty  iso kasa vanhaa tavaraa ja ilmeisesti  jokun  muutto/kuolinpesä, joista kukaan ei sen kummempaa piitannut.
Sitä hetken ajan tongin ja kas..kas....
Paffisessa harmaassa laatikossa oli  hieno musta kangaskasa ja sieltä pilkotti hopean/kullanvärisiä lasinpaloja.....ihan silmiini koski.
Se oli  mustalaisnaisen  iso hame....sellaanen, ainakin  20 kertainen, paksu sekä hienokin sanoisin.
Painoi  suunnilleen  15 kiloa.
Eikun autoni takapenkille ja kotiani kohden.
Pihallani odotti Kurikkalainen asiakas, nainen ja siinä me  alettiin juttelemaan.
Hän lausui..:
"Nimeni on  Helmi....Kurikasta...ja ajattelin tulla luoksesi, koska minulla on pulma....kuulun näytelmäkerhoon....meitä on noin 20 ihmistä ja seuraava näytelmä kertoo mustalaisten asoista...laidasta laitaan....siinä on laulua että muuta juttua.....vaikka kuinka pitkään olen yrittänyt hankkia aidon mustalaisen  hameen...sellaisen  mustan, paksun  ja jossa on  kiillettä sekä kirkkaita nappeja...mutta mistään en  sellaista löytänyt....onko sinulla Ekku mitään  tietoa mistä sellaisen hameen voisin saada "?.
"On vastasin....aika jännä juttu meinaan....ja avasin autoni  autoni takaoven...kelpaisko tämä kysyin....löysin sen hetki sitten  Teuvan kaatopaikalta....saat sen jos se vain kelpaa..."
Ja kyllä kelpasi.....
Naisella  oli naama hämmästyksestä  ymmykkäänä.....ja hän lähti kohden Kurikkaa....pyöritteli näköjään päätään  niin pitkälle kun havaitsin...
Eiks ollu aika jännä juttu.?
Ja tämäkin tarina on tosi.


Ekku Mattila.