lauantai 7. toukokuuta 2016

Plums.... sanoi polkupyöräni.....

7/5-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Pyöräilin aikaisin aamulla, 30 km lenkin,jonka aikana ylitin yhden jokisillan.
Olarissa asuessani 1978, keväällä korjailin   retkipyörääni ja noin viikon kuluttua eikun tien päälle.
Jo alussa ihmettelin että kylläpäs  tuntuj raskaalta, mutta luulin sen olevan   ajon puutteesta ja  yritin  vaan vauhtia lisätä...
Siihen aikaan tapanani   oli pyöräillä Kilon kautta, joka tekee suunnilleen  88 km lenkin, noin 2 tuntia yhtämittaa.....mutta hyväkäs   hyväkäs sentään miten raskaalta todella tuntui. Välillä jouduin  nousemaan ns polkimille, koska satulassa istumalla en päässyt  kummolla etenemään.
Ja hiki nousi......todella  oli raskasta.
Kolmisen tuntia olin jo  "pyöräillyt"  ja tulossa   Puolarmetsän ohitse, hammasta purren, kun  minulta katkesi  "vieteri".....Siitä kohtaa olisi ollut asunnolleni enää    viitisen kilometriä..pyöräillen.....mutta tuumasin että nyt aateri  riittää.....!!
Yhtä pyöräilysiltaa  ylitin ja sen keskohdalla  toppasin   ajamiseni, nostin  pyöräni korkealle  pääni päälle ja nakkasin koko vehkeen keskelle  jokea.
Plumsista......
Sinne solahti komeasti  raskas polkupyöräni.....
Plumsista.
Siitä meni Espoon bussi täynnä matkustajia    ja voitte olla varma ihmisten  naamailmeistä..
Kenties hulluksi luulivat......
Minua...meinaan.


Ekku mattila.

Jk..jälkeenpäin  olen tuumaillut että   polkupyöräni keväthuoltoni  yhteydessä kenties  kokosin jonkun rattaan ns väärin, taikka  tuli joku muu vika ja sen takia ajaminen oli todella   raskasta.
Juu.