sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Mihin polkupyörän ohjaustanko iskeytyi....??!!

9/10-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Olin syntymäkotipitäjä Alahärmässä eilen, kävin  myöskin tottakait Voltissa ja kuinkas ollakaan.......muistoja pukkaa.
Siis.
Noin 15 vuotiaana ,1961 . meillä kylän kolleilla  oli tapana viettää aikaa  Voltin  aseman lähellä olevassa baarissa  jota Eetlan paariksi sanottiin.Juatiin limukkaa ja pelattiin pajatsoa. Omistaja oli  Eetla niminen  isoo ja riski nainen.
Sillä oli käsivarrekkin paksut kuin  koivuhalot ja karvaiset  kaiken lisäksi.
Nooh....me pelattiin sellaasta klipperikonetta ,  ensin raha ja sitten vetäistiin sellaasesta nupista ja pallo alkoi vieriä  alaspäin ja samalla osuivat sellaasiin tolppiin ja  koneen yläosassa olevaan tauluun  ilmestyi pisteitä .
Määrätyn pistemäärän jos sai , palkinnoksi tuli  suklaata  ja  paras palkinto  oli kaffipaketti.
Juu.
Eetla ne palkinnot toi.
Noh....yks meirän kolleista  sai idean.....Koska klipperikone ei ollu lattiassa kiinni lainkaan  ja sitä toista päätä nosti muutaman sentin, niin kone alkoi nakuttamaan  pisteitä, jos pallo jäi  sopivaan kohtaan......kili..kili..kili...,,ja  suklaata alkoi tulla...Mutta....Eetla vilpin  huomasi ja meidät niskasta pihalle nakkasi. Baarin kaksoisovet hetken klapaji kun  meitä vietiin.
Ja meitä harmitti.
Minäpoika keksin sopivan koston. Eetlalla oli polkupyörä talon vieressa .Siinä lähellä oli  vahvaa pyykkinarua ,sekä seinässä  rautainen rengas , johon kiinnitettiin hevonen,   mikäli joku sillä paikalle kärryineen tuli.  Yksi pimeä  ilta tuumasta toimeen.Pyykkinarun  toinen pää Eetlan polkupyörän  persukseen kiinni ja toinen pää seinässä olevaan renkaaseen ja eikun odottamaan. Siinä vieressä oli tiheä  pensasaita je me sinne  kyykistelemään.
Räts ja jums....vaan kuului....koska..
Eetla tuli baaristaan.Kipusi pyöränsä päälle ja polkaisi itsensä vauhtiin. Pyykkinaru oli noin 5-6  metrinen ja antoi sopivan  vauhdin ennenkuin kiristyi ja naisen maahan nakkasi.
Räts kuului Eetlan hameesta, joka  repesi. Jums kun hän maahan iskeytyi.
Myöhemmin kuultiin että naisimmeinen oli joutunut käymään lääkäri Niirasella, kirkolla, koska oli yhden aran paikan loukannu......!!??!! Oliko ohjaustanko iskeytynyt...??..meinaan juu.?
Heh.

Ekku Mattila.