tiistai 4. lokakuuta 2016

Mikrosiru niin meissä kuten kulutustavaroissa......että häh?

4/10-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Eilen   kerrottiin Mot ohjelmassa  "lamppuhuijauksesta".  Asiaan liittyy  tehtaita joiden  tutkijat ovat huonontaneet  tuotteitensa  laatua niin ,että niiden  käyttöikä  kestää juuri sillai sopivasti. Esim  tulostimissa   sekä kodinkoneissa  on sisäänrakennetut  mikrosirut  joiden    ansiosta  määräajan kuluessa  tuote menee "rikki"  ja asiakas joutuu ostamaan uuden tilalle.
Ketkut...
Tutustuin  itsekin   samaan asiaan kun nuorena kollina   olin Hesassa Airamlampputehtaalla  töissä. Pomo kertoi että jos  hehkulampun sisällä oleva folframilanka  tehdään  kaksi kertaa paksummaksi, niin  lamppu kestää   parikymmentä vuotta normaalikäytössä. Sehän ei tehtaalle kannata  ja   niinpä  lanka tehtiin niin ohueksi että  se kestää  muutaman kuukauden/vuoden verran.
Tämä  oli aasinsilta.
Josta päästään asiaan......siis:
Onko meissä ihmisparoissa  samanlainen  "mikrosiru"  aivoissamme ,että  elämme muutaman vuosikymmenen ja jos sellaista ei olisi  eläisimme  ikuisesti...?...Entäpä  jos se Eevan Aatamille antama  ns omena  olikin  heihin asennettu   mikrosiru...?...ja aikojen saatossa  siitä on syntynyt kollegtiivinen  omenaharha..
Jaa.....kuka/ketkä sen sirun  laittoivat?
Uffolaaset...?
Toisaalta   paree niin....Tätä nykymaailmaa  ei  kukaan  täysjärkinen kestäisi katsella  ikuisesti.
Vai mitä...?


Ekku Mattila.