perjantai 21. lokakuuta 2016

Vittumainen vyöruusu ja mä.

21/10-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Huh....

Toista viikkoa sitten alkoi  vasenta puolta  seljästäni todella kovaa kutiamaan , joka kesti iltaan saakka ja sitten yöllä alkoi kova selkäkipu.
Seuraavana päivänä   mahani   tuntui  syttyneen palamaan , selkää särki ja  kutitti niin per.
Juu....seesti.
Kolmantena  päivänä  alkoi  lievä pahoinvointi. Se yltyi iltaa  kohti ja  yöllä  kävelin tyhjä sanko kädessäni oksennuksen  varalta.
Neljäntenä aamuna  selkääni ilmestyi kämmenen kokoinen punoittava pläntti ja voi jumankauta kun sitä kutitti.Raavin  selkääni muurin kylkeen ja voi että teki hyvää.
Rappi  vaan irtoili...
Ja  mahakipu  yltyi  todella kovaksi. Se oli tulessa ja kipuaste  1 -10 asteikolla oli  15 !!
Niinpä lääkäriin kipinkapin.
Teillä on vyöruusu sanoi tohtorisnainen , kirjoitti reseptin, kiitos ja näkemiin.
Näkemiin.
Edelleen kivut ovat  kovat ja kuinkas ollakaan  ne pahenevat juuri öisin. Lääkärin mukaan jos viikon lääkekuuri ei auta, niin sitten uudelleen  tohtorille. Hän sanoi myöskin että ikä  60-70 aiheuttaa sen että vyöruuru puhkeaa. Se   on  vesirokon ,jonka on  saanut lapsena, aiheuttama virustauti, joka pullahtaa myöhemmällä iällä.
Virus  touhuaa  selkäytimessä  ja antaa  kipuaistimuksia  vasemmalle puolelle kehoa.
Olen kärsinyt kovista hammassäryistä  vuosien aikana ,mutta vyöruusukivut voittavat  hammassäryn 100-0 !
Perk!..les.
Jos tulee jälkitauti  ja vanhemmalla  iällä, niin se voi muuttua  krooniseksi.Pahimmassa    tapauksessa  lähtee vasara kädestä.Siis veivi lentää nurkaan ,että kolahtaa.Siis  Ojaselle onnellinen tieto....
Saattaa olla että kohta mä  lähären....autuaammille rakennuspaikoille....jossa ei vyäruusu  vittuile...........taikka sitten en lähäre....
Seuraavat 2 kuukautta sen näyttää.
Oijee.

Ekku Mattila.