maanantai 28. marraskuuta 2016

Kirottu kuparitaulu...Hyllykallio.

28/11-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


1988 minulle tuli asiakkaiksi  Seinäjokinen pariskunta ja sanotaan heitä vaikka Liisaksi  ja Heikiksi.
Nuoripari, noin  kolmekymppisiä.
"Meillä on helvetti irti".....Heikki  sanoi ja Liisa  kovasti nyökytteli....talossamme  on pahasti jotakin vialla he sanoivat....kaikkialla kopisee.....kolajaa, sekä vinkuu...varsinkin öisin kun on muuten hiljaista....ovet menee itsekseen kiinni , aukenee kuinka sattuu , paperit  lentelee avatuista laatikoista  , taulut seinällä tippuu ja sähkölaitteet  välähtelee".
Huoneissa on , jatkoi Heikki jotakin kummallista hajua. Vaikka kuinka siivoaa, sekä pesee se haju ei katoa...vähänkuin  märkiä lehtiä pihalla , taikka vastaavaa."
Pahin on se kolina. Nurkissa paukkuu ,kitisee ja tuntuu  kuin talo natisee liitoksissaan....Liisa  lisäsi.....meidän ennen niin sävyisä kissamme  on tullut kummalliseksi.Se sihisee sängyn alla , jos vieraita tulee meille kissi  koettaa   purra heitä jalkaan.".
Koko huushollimme on pahasti sekaisin jollain kummalla tavalla..."..
Koska nämä  kaikki alkoi ?  kysyin..
Noin 3 kuukautta sitten Heikki vastasi.
Oletteko   ostaneet taikka muuten hankkineet  jotakin uutta taloonne kysyin?
Emme mitään muuta kuin uuden nahkasohvan  kuukausi sitten Liisa sanoi....niinja keittiön maton , kylpyhuoneeseen  uuden peilikaapin , eikä muuta....sekä  olohuoneen  kattokruunun kaksi kuukautta sitten...eikä muuta..."
Muistelkaa nyt sanoin....kolmen kuukauden takaa...oliko siihen aikaan ostoksia  teillä 2?
"Ei mitään sanoi Heikki....ei mitään......mutta hei....muistatko vaimo mitä ostimme Vaasasta  noin 3 kuukautta sitten?..Rantakadulta...muistatko ?...kuparitaottu  taulu.. se joka esitti taistelevia metsoja...joka oli hakattu  ohueen kuparilevyyn...joka maksoi  300 markkaa...se..."
"Nyt muistan minäkin...Liisa sanoi....se oli tehty  Vaasan  vankilan  puhdetyönä ...oli myynnis siellä liikkeessä Hovipuistikon lähellä...taulu se oli...taulu"
Jahaa  sanoin..tulihan se sieltä. Asutte Seinäjoella ?....Hyllykalliolla....nyt tehdään niin,että menemme heti sinne asuntoonne, tulen perässä  autollani ....haluan nähdä sen taulun...lähdemme  heti".
Ja niin teimme..
Hyllykallio suuntana.

lisää  tulee::

Ekku Mattila.