sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kumpulan hullu vuokranantajanainen.

27/11-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Asunnonetsintää lisää...

1973...Joulukuuussa...
Menin yhteen asuntovälitystoimistoon ja kysyin että onko vapaita vuokra-asuntoja ja olihan niitä............
Jouduin ensin maksamaan  500  markkaa, että sain  osoitteen ja jos asunto ei miellytäkään, saan sen rahan takaisin. Jos  kämpän  otin, raha jäi välitystoimistoon  .
Näin.
Ja  bussilla  noin 5 km päähän Hesan keskuksesta, Kumpulaan, joka on aika lähellä  Vallilaa.
Vallilaa juu.
Paikalla oli vanhahko vihreä pieni omakotitalo, sellaista ns rintamamiestupatyyliä , pieni puutarha, yksi  vaja ja siinä kaikki.
Ja ovikelloa soitin.Kilikilili,kilii...
Portaille  astui  vanhahko nainen, noin   kuuskymppinen ja kun asiani kuuli,niin sisälle  kutsui.
Heti tuli säännöt:
Ei tupakkaa. ei viinaa, ei kissia. ei  koiria  mukana, eikä vieraita naisia. Muutenkaan ei  ketään saa tulla  vieraille, ei kukaan, eikä ketään. Vuokra on 200  markkaa kuukausi ja maksettava  kuun alusta.Takuuvuokra  200 jää pantiksi ja jos huone on kunnossa pois lähtiessäni, sen 200 saan takaisin....
 Jos ei ole , raha jää vuokranantajalle.
Sänkyni  on tuossa......ja joka viikonloppu mun pitää mennä pois. Siis mun pitää mennä POIS....nainen  vielä painotti  pois sanaa. Pois  viikonlopuksi. Arkisin  saan siellä  asua.
Juu.
Sänkyni oli....keittiössä....juu-uu...keittiössä. Aivan tiskipöydän  vieressä. Sellainen puulaveri, vähän keskitysleirien laverien tapainen. Höyläämättömästä laudasta tehty. Huhhuh.....
Noin  viisi minuuttia  koko katselmus kesti, sanoin näkemiin ja että soittelen sitten myöhemmin.
Enkä muuten soittanut.
Paluumatkalla  menin asunnonvälitystoimistoon . josta sain jättämäni  500 markkaa takaisin. Melkein minua  nauratti. Oli se hullu nainen.Taikka sitten ei ollut..
Hehheh.

Ekku Mattila.