torstai 3. marraskuuta 2016

Räjäytin hullun kissin taivaan tuuliin.

3/11-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


nyt tunnustan "räjähderikokseni"....hyi..hyi...tuhma Ekku.

Asuin vuonna   1985 Keravalla , yhdessä rivitalossa, 5 huonetta ja keittiö. Kahdessa kerroksessa.
Kurkelanraitti 3.
Kämppääni kuului   suuri  ulkoterassi, jonka kummallakin sivulla oli puiset kaiteet. Mulla oli  komia kissi, kolli, joka  lähti illalla  kissinaisiin ja tuli takaisin aika myöhään, kollien tapaan.
Miiiauuuh.
Tämän   takia en voinut laittaa parvekkeen ovea kokonaan kiinni, vaan  laitoin   sen raolleen hakasella, noin  15  senttiä raolleen.Ja hyvin  toimi.Kissi meni ja tuli hyppööreissuiltaan....kunnes.........
Yks yö heräsin todella jumalattomaan meteliin joka kuului  alakerrasta.Tuntui kun siellä olisi tapellut sata mustalaasta puukoin kirvein  ja  kovaa  kiljumista  kuului .Ääni oli tavatoon..
&%¤!!"#"!!¤%¤#"!!Mouruuuuuu..
Menin  nopiaa alas...ja näin miten parvekkeen  oven raosta  puristi ittsensä  pihalle tavattoman ikokoinen kissa.Se on ruma ja karvaanen.Hyi perskelees.
Hyi.
Soli varmaan tullut mun kissin perästä. asuntooni ja siellä ajoi takaa  sitä.  Tästä  se meteli johtui.
Noh...ajattelin ettei se toistu, mutta..
Muutaman kerran viikossa sama  juttu.Se rumilus työntyi  tupaani, ajoi takaa kissaani, ympäri huonetta, verhoissakin roikkui, kaatoi maljakoita  sikinsokin ja sitten ryntäsi pakoon pihalle.
Muutamana yönä viikossa sitä kyttäsin mutta se varmasti kyttäsi mua ja tiesi sttei silloin voinut tulla kämppääni remuamaan.
Kun en sitä kytännyt ja vaan menin maata, niin !! Meteli alkoi taas yöllä ja todella kova.Melkein sanoisin ettei se kissirumilus ollut tästä maailmasta, vaan pikkupirulaanen. Ketku.
Mutta...
Kun sitä jatkui kuukauden kaksi, niin menin paikalliseen sähköliikkeeseen.Ostin  yhden jutun ja toisenkin ja sitten kotiini.
Oijee.
Ulkoterassini kivijalan viereen laitoin   alumiinisen   levyn, noin  30 x  30 x sentti. Sen alle painokytkimen, sähkönallin, jonka olin työntänyt suunnilleen  20 grammaan tynymiittia.
Tynyn olin......löytäny....juuh.köh.
Kaksnapaasen johdon vedin terassini ovenraosta  olohuoneeseeni, jossa kökötti auton akku ja kumpaakin napaan  kiinnitin  johdot. Alumiinin yläpuolelle laitoin varovasti   makkaranpalasia.............juu.
Oma kissi visusti sisälle siksi  yöksi ja eikun odottamaan.
Noin kello 01.00  lattia tömähti.Ulkoa kuului melko kova jymähdys. Siis katsomaan riennin.
Rumanaama kissi oli kadonnut.Pensaassa, noin 5 metrin päässä roikkui harmahtavanpunertavia karvariekaleita.Myös  maassa näkyi kuin aurinko  olisi noussut...sellaisia punaisia viiruja oli  terassin  lattialla maassa. Niiden suunta oli viuhkamaisesti  viistoon kohti pensasaitaa.
Köh.
Kissiä ei senkoommin enää näkynyt.Taikka kuva kyllä oli olemassa. Kun menin läheiseen ruokakauppaan sen eteisessä ilmoitustaululla oli kuva tekstineen ja se kuului näin:
"Rakas  mörri kissamme on kadonnut.100 markan löytöpalkkio luvataan.Niin hyvät kuin huonotkin uutiset. Soita numeroon...&&&&&&&&.."
En muuten soittanut. E.

Ekku Mattila.

Jk...älkää herran tähden tätä tunnustustani poliiseille kertoko.....ollaan ihan hiliaa.