torstai 3. marraskuuta 2016

Tshernobyl surmasi satojatuhansia Euroopassa.

3/11-2016.

Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Muutimme  hesasta Jalasjärven Ahonkylään  keväällä  1986.Maaliskuussa  muistaakseni.
Oijee.
Kun pääsin maille, niin harjoituslenkillä oli todella hyvä juoksennella.Tein joka päivä noin  20 km juoksulenkkejä, sekä vetoja sen päälle. Siis lähemmäksi 500  km kuukaudessa.
Kuin eilisen päivän muistan miten   25/4  päivä  juoksin  30 km ja sen aikana ihmettelin outoa asiaa.
Taivas oli kumman keltainen,
jännällä tavalla sumumainen,
Pilvet ikäänkuin  liikkuivat   kummasti,
Eikä linnut laulaneet.
Hien mukana   tuli suuhuni  metallimainen maku, hiukkasen  kuin kuumotti kurkussa ja iho oli  kuten liimalla sivelty.
Vain yhtenä päivänä en juossut luonnossa 14 päivä, koska silloin syntyi tyttäremme Tuulevi. Muina kyllä , myös 21 päivä, sekä kuun loppuun saakka. Ruotsista  tuli tieto että venäjällä  oli hajonnut ydinvoimala  ja venäjä ilmoitti 28/4 että  Tshernobylniminen atomivoimala oli räjähtänyt 21/4 taivaan tuuliin.
Vasta  1/5  pidin  lenkkeilystäni  tauon, noin viikon verran ja sitten jatkoin juoksemista.
¤¤¤¤¤
Alavudella minulla oli  siihen aikaan kymmenkunta tuttua, etupäässä  armeijan kapiaisia ,Jalasjärveltä myös sekä asuntoni lähettyviltä  muutama perhe.Alavuden  tutuistani  kuoli  veri/keuhko/kurkkusyöpiin  6.
Jalasjärveltä  11 , naapuristanikin 2 . Vuonna  2001 minulla todettiin paha keuhkosyöpä  ja lääkärit antoivat  elinaikaa noin 3 kuukautta, jos ei tehdä mitään ja jos hoitoon pääsee, niin toivoa ei kuitenkaan   taida olla. Millavaimoni   synnytti  14/4-1986  terveen muksun. Tarkastauksessa  kuitenkin huomattiin että  lapsia olisi ollut kaksi, joista toinen Tuukka , poika  ei kehittynyt ja syntyi kuolleena.Hän oli vain kämmenen kokoinen.
¤¤¤¤¤
Minä paranin Kari Herttuan kehittämällä Havupuu-uutejuomalla.Sairaalahoidosta kieltäydyin.....Siitä aiheesta  on ollut kymmeniä lehtijuttuja, sekä televisiossakin  8 kertaa kerrottu. Väitän ja olen 100% varma, että kaikki ihmisten kuolemat, myös Tuukkapoikamme jääminen keskoseksi, johtui yksinomaan Tshernobyl  voimalan räjähdyksestä. Voidaan vain arvailla  kuinka monta miljoonaa kuolemantapausta  sama atomivoimalatrageria sai aikaan?  Maailmanlaajuisesti.

Ekku Mattila.