sunnuntai 18. joulukuuta 2016

45 Colt...Jalasjärven kirkko...ja vihkiminen 1985.

18/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Niin otettiin ns kuulutukset , varattiin  Jalasjärven komia  kirkko häitämme varten, koska asuimme silloin juuri siellä kunnassa.  Ahonkylässä, entisessä  sinisessä osuuskaupassa.
Mutta....
Viikkoa ennen vihkimistämme sain postia.
Klonks...
Laatikkoon oli tullut  harmaa kirje, siinä teksti, sekä oli yksi 9 millinen pistoolin patruuna.
"Jos et ny heti lähäre takaisin hesahan, niin tulet tekemään  sen rumisarkussa.......et pääse kirkon portaille henkis......kualet  varmasti...".
Ja voi että mua nauratti niin..
hehhehhehhee.
En ole koskaan pelännyt uhkauksia vaan nautin niistä. Aina olen valmiina  pieneen, taikka suureenkin sotaan , soturiverta kun veressäni piilee , kiitos jo sukuni, sekä entisen elämäni....Kurdi....
Juu.
Ja niin tuli 18/12- 1985. Jalasjärven kirkkoa kohden ajettiin , minä ja  tuleva Milla vaimoni , sekä muutama todistaja. Heiltä suu loksahti  auki kun sanoin ,että "odottakaa te täällä hetken aikaa" ,( paikka oli kirkon lähellä, senaikaisen apteekin parkkipaikalla.)  "Menen edellä, että osataan  oikeaan kohtaan kirkkoa" sanoin ja niin tein.
Mutta syynä oli tietysti  Erkki Rinta-Halkolan ,sekä Veli  Pienimäen  tappouhkaus. "et  pääse kirkon portaille henkis..kualet varmasti".. Kävelin  kirkkoon sisälle  oikea käteni  vyön paikkeilla , pidin kiinni "työkalustani"...1911...juu....ja olin valmiina  ottamaan vastaan mitä tuleman  piti.
Kirkko oli hiljainen kun se kuuluisa  huopatehdas suurlakon aikana  1951.  Ei mitään ääntä, Ei ysimillinen puhunut. Eikä näinollen mun 45;nenkaan.
Sitten kävin vinkkaamaan autossa odottavat  häävieraat  sisälle kirkkoon ,urut  soi,  puheen pappi piti , vannotti meitä  tykkäämään toisistamme iätajat ja vähä ylikin , pieni pusu vaihdettiin ja siinä se oli...
Molthin naimissa.
31 vuotta tulee täyteen tänään.
Oijee.


Ekku Mattila.