keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Ekapuhelimeni....autosellainen...Mobida....1987.

14/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Ostin Jalasjärvellä asuessani vuonna 1987 ns autopuhelimen .
Se oli todella "kannettava" malli, Mobida . painoa ainakin  10 kiloa,sekä siitä törrötti melkein  puolimetrinen antenni.
Kaiken   huippuna   möhkäleessä, sen sivulla , mangneetilla kiinni aivan normaalin kotipuhelimen näköinen  luuri. Kierteinen puhelinjohtokin  tietysti.
Niin ja hinta....?
15.000 vanhaa markkaa!!
Oli mulla hyvät tulot siihen aikaan....joo.....??!!??...oli..oli.
Juu.
Minuuttitaksa sillä soittaessa  4 markkaa...! Jos joku soitti laitteeseen ilmestyi vihreä valo, eikä soittajan numeroa tietystikään jäänyt näkyviin.
Ns katvealueita oli riittämiin...jatkuvasti  puhelin mykistyi , esim  Jalasjärven Sydänmaan  kohdalla se hiljeni  10 minuutiksi ja alkoi toimia taas lähempänä  Alavutta.
Sitten  suuren yleisön reaaktiot ??
Olin kerran kaupassa , jonottamassa  kassan edessä, kun puhelimeni soi. Nostin  luurin korvalleni ja sanoin haloo..haloo....vaimohan se siellä soitti ,sekä varmisti että tuon kaupasta tarvittavat ostokset.......
Edessäni ,sekä takani oli kaksi vanhempaa rouvasihmistä. He katselivat/kuuntelivat  höpinääni ja säälittävän hymyn naamalleen  loihtivat. Eikä se mitään.....mutta kun toinen  nosti etusormensa  ohimolleen ja alkoi sitä  pyörittämään....ja minua katseli kun hullua katsellaan.
Luulivat että  olin rakentanut  sen aparaatin  itse ja .....ja.
ja....
Hulluksi luulivat.
Jee.


Ekku Mattila.