perjantai 16. joulukuuta 2016

Häätö tuli että paukahti...1989...

16/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Liisa Anttila Jalasjärveltä, pani myyntiin  vuokratalonsa , jossa me asuimme 1990..
Koska  kauppa oli ns suljetuin kirjetarjouksin tapahtuva myynti, minäpoika  tarjosin talosta, joka oli entinen Osuuskauppa  61,000 Markkaa.
Ja odottamaan  sytän  pamppaillen  mitä tulee tapahtumaan.
Ja niin  tapahtuikin......sillä......: Tarjouksien takaraja tuli ja meni eikä mitään kuulunut. Kaksi viikkoakin kului, sitten toiset kaksi ja tuli aika maksaa  talon vuokra.
400 markkaa....
Mihin maksan vuokran  ?..kysyin Anttilan akalta ja hän sanoi ettei tiedä..
..miten niin , ettet tiedä kysyin  ja hän toisti ettei tiedä. Se talo on myyty Anttila  sanoi...40000 markalla....ja minä että mitä ittua?..minähän tarjosin 60000  markkaa...häh?...yhä edelleenkin rouva Anttila väitti  ettei tiedä kuka talon nyt omistaa ja mihin me voidaan vuokrarahan maksaa.
Ja niin kului  3 kuukautta....
Postissa saimme oikeuteen  haasteen...syynä vuokratalomme  vuokran maksamatta jättäminen.
Häh????.....ja sinne menin....
Joka kesti  noin  tunnin.....ja vaikka kuinka esitin  pontevasti ettemme voineen maksaa vuokraa koska emme tienneet mihin vuokrarahan pitää maksaa....niin häätö tuli.....ja heti paikalla...muutettava  heti sanoi herra puheenjohtaja ja mä siihen että miten niin heti..?..hän toisti että heti muutettava...muuten viranomaiset tulee ja kantaa tavaramme pihalle..
Heti.
Ja niin  kului 3 päivää ja pihaamme ajoi  ns mustamaijja.. Siitä tullahti 3 poliisia virkapuvuissa ja   käsky muuttaa heti paikalla.....
Minähän olen aina kunnioittanut  viirkaavaltaa.....ja sentakia aloin retuuttamaan tavaroita pihalle...sinne meni laatikot ja teeveet...matot sekä astiat...kilinä vain kuului... poliisit seurasivat  touhuani ns katseella.....juu.
Kului noin  tunti....kun pihalle ilmestyi  vaimoni pieni lapsi rinnuksillaan  roikkuen..."häh...joku heistä virkkoi....(meinaan poliisi)....teilläkö on noinkin pieni kersa?...joo on sanoin...ja sisällä on  muutama muu lisää.....lisääkin on...
Nooh...lausui  virkavalta....jos tehdään sitten niin ,että saatte  kuukauden lisäaikaa  ja sen aikana  teitin on löydettävä toinen asunto...kuukausi  lisää...hei ja näkemiin".....ja he lähti.
Juu....kului  3 kuukautta ennenkuin me saatiin vuokratalo...Kurikasta....rautaa ja ruokaa kaupasta katsoen oikealle , 4 km päästä   ja se on  taas toinen tarina..
Joka tulee kohta...
Heetkiineen..

Ekku Mattila.