maanantai 26. joulukuuta 2016

Jännä juttu ja tämäkin tosi.

26/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Tuloo uskon  asiaa...

Uameerikassa  vuonna 1959  kaksi mormoonia astui yksinäisen miehen tuphan.
Kop..kop..ja päevää..
Ja  juttelemaan  talon isännän kanssa . Huomasivat talon katon vuotavan , josta  vesi tippui huoneen lattialle .Sanko oli vastaanottamassa pisaroita. Tip..tip..tip..
Ulkona näet satoi vettä.
"Miksi et korjaa kattoa... he kysyivät isännältä  ja tämä vastasi ettei oo rahaa".
"Kyllä Jumala auttaa jos vain rukoilet    ja  uskot  , vieraat sanoivat...Jumala auttaa kyllä"...juttelivat  puolisen tuntia .....Jumala auttaa kyllä.."
ja lähtivät  pois.
Oven suussa antoivat   talon isännälle  kirjasen , pienen  vihkon, kuten Jehovalaiset (Vartiotornin) tänäpäivänä...sekä sanoivat....."muista lukea  tämä vihko...ja jos vain sopii, niin tulemme  kerran kuukaudessa  juttelemaan taas...."  ja niin he poistuivat.
Näkemiin....näkemiin..
Niin kului kuukausi  ja uudelleen mormoonit  isännän taloon  tulivat ...juttelivat  aikansa ja  lähtivät pois.....portailla jättivät  vihkonsa , sekä kehoittivat että lue se..Jumala kyllä auttaa...
Näkemiin taas..
Talo, jossa he kävivät oli sellaisella paikalla , että melkein aina satoi vettä...ja niinpä  isännän talon katto aina vuoti. "Ei oo rahaa isäntä sanoi...ei oo rahaa...en voi korjata kattoa...kun ei oo rahaa.." Ämpäri nökötti lattialla, joka kerta.  Tip..tip..tip.
"Ei oo rahaa.."...
Niin kului  10 vuotta. Taas talon ovi kävi ja mormoonit  sisälle astui. Kuinka ollakaan jällen kerran satoi ja isännän talon katto vuoti....tip..tip..tip....ämpäriin  vesi  tipahteli..tip..tip..
"Etkö ole vieläkään kattoasi korjannut..?  he kysymään..ja saman vastauksen saivat..."ei  oo rahaa...ei oo..ei oo  rahaa ".  Noh  oletko lukenut jättämäni vihkosen  mormoonit kysymään...?....juu kyyyyylääääääh  olen ..isäntä vastasi.joka sivun tarkasti..joka sivun " ...Mihinkä ne rahat olet laittanut  vieraat kysyivät..?....ja  isäntä  siihen että  mikkä rahat...häh..mikkä rahat ?...
Noh ne  rahat jotka laitoimme vihkosen sisälle, sinne sivujen väliin...5 dollaria  aina jätimme.....
5 dollaria joka kuukausi....10 vuoden ajan....".....
¤¤¤
Talon isäntä oli nakannut mormoonien jättämän vihkosen suoraan pesään. Ei kertaakaan  niitä lukenut.Suoraan pesään heitti vihot. Sinne hävisi   600  dollaria. 10 vuoden aikana.
Kyllä sillä summalla katon olisi saanut korjattua.

Ekku Mattila.