maanantai 5. joulukuuta 2016

Join kerralla kuoleman maljan....

5/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Olin jo  muutaman kuukauden kerännyt vahvoja unipillereitä. Jopa 100  millikrammaasia..
ne oli vahvoja.
Niitä sai siihen aikaan  kourakaupalla , purkkeja erilaisia, kunhan vain sanoi ettei saa unta.....................
Ja minä sain. Marttilan  lääkäri ne määräsi , sanoi että ota varovasti , yksi illalla ennen nukkumaan menoa.  Suunnittelin koko jutun. Yhtään en illalla  naamaani  heittänyt. En yhtäkään unipilleriä.  Säästin ne parempaan käyttöön.
parempaan  käyttöön. Yks  päivä huomasin ,kun laskin ,että pillereitä oli koossa jo 80 kappaletta
80 kappaletta !
Oijee....!
Odotin oikeaa hetkeä ja se tuli. Tiesin olevani  asunnossani  yksin ainakin   3 tuntia. Uskoin  sen ajan riittävän ja eikun toimintaan. Irrotin unipillerit  huhmareeseen, yksi kerrallaan ja ne jauhoin pienellä kauhalla aivan hienoksi. Syntyi valkoista  jauhoa , kuoleman jauhoa , kuoleman.
Lämmitin kattilassa veden  puolilämpöiseksi, sen kaadoin lasiin , jossa jauho  jo valppaana odotti. Vähän lusikalla  sitä sekoitin.  Vähän sekoitin.
Vielä viimeiseksi  työkseni menin  asuntoni parvekkeelle. 9  kerros, Porvoonkatu  5-7 b 63. Oli Huhtikuu ja  huvipuisto Linnanmäen laitteita näköjään jo koekäytettiin. Tulevaa kesää varten.
Kesää varten.
Napsautin  radiomankastani Erkki  Junkkarisen ruusuja  hopeamaljassa   musiikin  päälle ja kävelin  alkoviini. Ja kerralla  join kuoleman maljan. Kerralla sen kumosin.
Kerralla.
Tännehän jäätte.....heikää ny....
Heikää ny.
Oli vuosi 1971...ja kevät.


Ekku Mattila

jatkuuuuuu...