keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulu on väärässä kohdassa allakkaa.

21/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Joulun häsäämisestä..

En ole oikeastaan koskaan tykännyt Joulusta.
Noh..paitti pienenä kersana tietysti....kun usko  pukkiin oli kova ja  rikkumaton.
Kun täytin noin  7 tajusin Joulupukin  olevan naapurimme Ikolan Kallen....tunnistin hänet äänestään.......voi että mua hiukkasen harmitti....Senjälkeen  mukamas näytin uskovani  edelleenkin pukkia, mutta lapsuuteni oli   "pilalle" mennyt.
Vuosina 1971-1974 en pitänyt ns Joulua lainkaan.  Menin illalla maata  jo kello 20,00 paikkeilla ja aamulla heräsin tyytyväisenä. Sinne meni Joulu nukkuessa.
Ja hyvä niin.
Ensinnä Jeesus ei syntynyt  24 Joulukuuta. Oikea aika on 7 Tammikuuta. Noh...tästä ei tämän tarkempaa.....vaan Joulun höösäämisestä....
Kaupat ovat pullollaan kaikkea  krääsää.  Ihmiset tallaavat melkein toisensa hengiltä  rynnätessään turhan tavaran perään. Jos menet kauppaan  ennen Joulua  50 Euroa kädessäs sinut melkein ajetaan ulos pikkusetelinesi.....mikäs  köyhä se täällä jalossa pyörii...tyyliin.
Pois....köyhä.
Kauppiailla  posket punoittaa innosta. Ei Joulun takia, vaan  kun tavaraa menee  kaupaksi.
Ja jos maltat odottaa  Joulun  jälkeistä aikaa, niin se ostamasi älypuhelin maksaa enää  99  Euroa. kun sen hinta oli ennen Joulua  199.
Ja viinaa kuluu....laastareita samoin....niitä kiinnitetään tappelussa   syntyneihiin raapooksiin. Perheen issehän se liikaa riehaantui...litki  päivässä viinamäärän, joka piti mukamas  riittää  3-4 päiväksi....
Juu.
Siis Joulun pitäisi olla ilon sekä  rauhan juhlan. Niin niin....maailmalla murhataan ihmisiä. Kaikenmaailman  iisiikset katkoo kauloja, ajelee tahallaan  "vääräuskoisten" päälle ja  taivaalla  suhisee  risteilyohjukset  kohteisiinsa  jyrähtähtäen.
"Kyl on hengen ottajia,
vetäjiä liipaisimen,
pistäjiä kuolon miekan".......... (ote  on omasta  runostani   vuodelta 1968)
Ainiin...

Hyve Jolu.......sanoi aikoinaan Jussi Jurkka.

Ekku Mattila.