lauantai 10. joulukuuta 2016

Lentävä lautanen antoi meille bensaa...ja toi kotiin ??..heh,?

10/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Ja huoltoaseman pihaan , auto  polttoainetankin viereen pysäyksiin, foorttiin  täystankki pensaa  ja kävelimme kohden asemaa.
Joka oli  kirkkaasti valaistu.
Etuovi joka aukeni itsekseen...mutta......??!!...Meitä ihmetytti aseman ympärillä olevat  punaiset ruusupurkit. Niitä oli yltympäri. myös oven edessä ja jouduimme jopa hiukan kumartumaan että pääsimme päitämme kolauttamasta  kukkapurkkeihin. Myös kukkien tuoksu oli  kesäistä. Vaikka oli kevät ja pakkasta  muutama aste.
Muutama aste....ja punaisia ruusuja roikkumassa purkeissa yltympäri.
Häh?
Kaikki näytti kuin ruostumattomalta metallilta , hopean väristä  paljon , muutama pyöreä  pöytä keskellä lattiaa ja  penkit  niiden ympärillä.  Nämä oli ikäänkuin  "hitsattu" lattiaan kiinni.Niitä ei voinut  liikuttaa lainkaan. Kas kummaa  tuumasimme....jännä   huoltoasema...
Jännä.
Tiskin takana seisoi vanhempi  nainen. Noin  50 kymppinen... Ihan tavallisen näköinen sekä oloinen.Ja kaffin me tilasimme, pullaa kans, kermaa että sokuria. Ne nainen toi tarjottimella meidän pöytään.
"Mistäpäin"..hän kysyi....Kauhajoeltahan me vastasimme..vähän eksyttiin, mutta eiköhän se tästä onnistu koto  löytään...". Ja sitten takaisin Erkin foortiin ,jossa me katsoimme  kartasta  missä ollaan ja selvisihän se. Oltiin keskellä ei mitään , ei taloja ei  ihmisiä missään.Kovala Harjunmaan  paikkeilla.....keskellä ei mitään.
Mikkelikin  oltiin jollakin kummalla tavalla ohitettu , ajettu  tiesmitä sivuteitä, tiesminne. Häh?..me taas  ihmettelimme ja suoraa päätä  otimme suunnan  tie 13, joka näytti johtavan takaisin  23:lle  ja sitten 9: sille joka veisi meidät kotiin Kauhajoelle.
Jonne me tultiin  ennätysajassa.!
Kummastelimme  meidän nopeaa aikataulua. Tunsimme  ikäänkuin lentävämme.Paikat vilahtelivat ohitsemme ja  niin näkyi Aronkyläkin sekä  huoltoasema, johon pysähdyimme. Siis  pensaa laittamaan Erkin vanhaan foortiin.Mutta.......!
Polttoainepumppu tuntui  olevan rikki. Siitä tuli vain vähän pensaa, ensin  kaffikupillinen ja sitten kokoajan sammuskeli , liru kerrallaan antoi ja minäpoika vähän #"!!¤¤#"!keles...jonka kuuli  huoltoaseman työntekijä ja paikalle  käveli.
"Mikäs hätänä"  hän lausahti....ja mä siihen että  kone on rikki..se ei anna pensaa kun  tippa kerrallaan.....jospa  minä koetan  mies  sanoi ja bensapistoolin  foortin  tankkireikään työnsi..
HäH.....hän lausahti...mikä ihme ettei  se onnistu....autonne tankki on aivan täysi...siihen meni vain alta  4  litraa  polttoainetta.....4 litraa vain..."...ja lähti...ja  Erkki meni maksamaan polttoaineen............4 litraa  noin.
Häh?

Jatkuu..
Ekku Mattila.