perjantai 9. joulukuuta 2016

Lentävä resu-uffolautanen..vanhaa mallia...Jalasjärvi 1987.

9/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jalasjärven uffo..

Olisko ollut  vuosi 1987  ja istuskelin  vuokratalomme päädyssä  . Loppukesä illalla  noin 23,00...........pikkuinen hämärä jo..
Sylissäni  istuskeli meitin kissi.
Paikka  Jalasjärven Ahonkylä ,entinen  osuuskauppa, sininen talo.
Kun.....:
Tunsin miten tukkani niinsanotusti  nousu pystyyn, ihokarvani  melkein  kihisi ja  niskassani joku veteli  kylmää märkää sorsan höyhentä.
MIAAUUUUU....!!....kuulin ja kissini  ponkaisi salamana pois sylistäni, todella  ripeästi , sillä monta päivää senjälkeen oli reidessäni  kynsien viillot. Eikä kissiä näkynyt meillä pariin   päivään ja kun tuli niin sen silmät  seisoivat päässään.
Ihmettelin että mitä ittua ny? Miks  kissi tuli hulluksi? Mitä se säikähti ? Häh?
Häh?
Kun minusta oikealle, puiden yläpuolella, noin 30 metrin päässä näin  kummallisen  Australian alkuasukkaiden   käyttämän  bumeranggin.Se oli  ruskehtava ja viistosti käyrä.Kooltaan noin  10 metrinen , vähän kallellaan liikkui  ja siitä tuli sellainen  suhiseva ääni. Lensi sillai hiukan  kieppuen jokirantaa kohden ja katosi  noin  80 metrin päässä olevan metsikön taakse.
Tuumailin että juu.
Uusinmallinen   lentävä lautanen, taikka sitten vanhaa  mallia. Sellainen  romuhko , huono lentämään ja  jotakin vikaa...ehkä  sytytys oli pielessä (hehheh). Sinne meni jonnekin säikyttämään muita kissoja.....
Mikä se oli?
Mistä se tuli?
Minne se meni?

Outoa...vai mitä?


Ekku Mattila.