tiistai 13. joulukuuta 2016

Lusu....Jari Algvisti...ja Ekku Mattila.

13/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tilasin  yhdeltä  evp:sta, upseerilta  ,vuonna 1987 vanhan ryssäläisen hyökkäysvaunun.Koska kuulun yhteen  "seuraan" ja meillä siinä olevilla on jatkuva  Oikeusministerin lupa hankkia vaikka mitä sotakalustoa, niin  siitä vaan.
Hinta olisi ollut vanhaarahaa   35000 mk.
Noh antakaas olla......!!
Yksi päivä puhelin soi ja minä siihen vastaamaan. Mieshenkilö oli kuullut  hyökkäysvaunutilauksestani ,siitä kovin innostui ja  "myykkö  sen mulle  kun sen saat itselllesi?"
Halusin  siitä  vähän voittoa vastasin ja hän siihen suostui....nimekseen  sanoi Lusu vaan.
Kotkasta , liikemies .
Noin kuukautta ennen kun tarvittavat luvat, tarkoittaa maantiekuljetusta/rautatie  Lusu  soitti ja halusi tulla käymään Jalasjärvelle, jossa siihen aikaan asuin ja suostuin siihen.
Seuraavana päivänä pihaani ajoi komea  tollarihymy ja siitä astui ulos   3  miestä....Itsensä  esittelivät kukin vuorollaan  Lusu viimeisenä. Hänellä oli näköjään nuori  vaimonsa mukanaan , punaisessa  mekossa ja talutti mustaa kissaa, nahkahinhan  päässä.
Ja niin me asiaan päästiin , juteltiin kaikenlaista ja siltä väliltäkin  ,sekä sovittiin  että heti kun saan  sen höökivaunun markilleni hän sen ostaa..
Noh...kului suunnilleen kaksi viikkoa.
Sen hyökkäysvaunun  kuljetus olisi maksanut kaikkinaan  yli 10000  markkaa , sen saamiseksi  olisi käytävä vaikka mitä lupajuttuja ja kaiken huippuna asia olisi  mennyt  vuoden/kahden päähän, niin koko asian peruutin.
Ja soittamaan   Lusulle Kotkaan.
Ring.....nainen vastasi ja kysyi kuka siellä soittelee....ja sanoin että  onko Lusu kotosalla...?...kuka siellä  on hän uudelleen  uteli ja sanoin että Ekku vaan....niin niin nainen kysyi kuka ekku...?  ja mä siihen että  ollaan tavattu  parisen viikkoa sitten...kävit meillä Lusun kanssa...sulla oli punainen mekko ja  musta kissi oli nahkahihnan päässä..."
"Ei meillä ole kissaa.....nainen vastasi....ei ole eikä tule hän vakuutti....ja  toiseksi en ole ollut missään Jalasjärvellä koskaan...eikä minulla ole punaista mekkoa...ei   ole".
???!!??.
Ja klink...kuului  puhelimesta........KLIK.
Ja illalla puhelin soi...."Lusu täällä hei....arvaahan mitä??..Vaimoni oli häjyllä päällä  päällä...sai selville minun syrjähyppyni ....se nainen joka oli siellä mukanani oli yksi....!!""!!....Tampereelta..juu"
¤¤¤
Jälkeenpäin tulin tietämään kuka se Lusu  on ,  taikka oli. Hän oli  ns alamaailman  kunkku EteläSuomesta...nyt jo R.I.P.....tapettiin noin kaksi vuotta  sen  tapaamisemme jälkeen...Riita  johtui jostakin "velkajutusta".

Ekku Mattila.