lauantai 10. joulukuuta 2016

Oliko huoltoasema....ufo...?

10/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kaikkein kummallisin tapahtuma..

Tulin  vaimoni  sisaren miehen   Erkki Rinta-Halkolan kanssa  Joensuusta  kuorma-autohakumatkalta , Maaliskuussa  1993. Kuorma-autoa emme tuoneet, koska siinä oli kuluneet kesärenkaat ja tiet olivat todella liukkaat.
Automme oli Erkin  ruskea  foortti. Pensaa se lottasi  ainakin 10 litraa sadalla, jossei enemmänkin.
Melkein pakoputken päästä  kurkaten näkyi liikkuvat männät.....heh.
Noh...
Jo menomatkalla me  juteltiin.....ufoista sekä muista kummallisuuksista. Takaisin  tultaessa  puhe vain kiihtyi ja olimme  melkein  sisällä  lentävässä lautasessa....tyyliin..."olis se hienoa päästä sellaisen kyytiin"...
Tie oli 23 , Varkauden ohitse, kohti  Jyväskylää. ...Kunnes... Varkauden jälkeen , noin  puolivälissä ennen Pieksämäkeä näin automme vasemmalla puolella , metsän yläpuolella  hienon  sinisen  puolipallon. Minä ajoin autoa ja Erkki nukkui  täyttä  päätä. Ihmettelin että mikäs toi on??...ja meinasin Erkin herättää  näkyä katselemaan hänkin.  Siitä tuleva  sininen valo oli niin kirkas, että selvästi näin Erkin  nenäkarvat. Pallon koko oli noin 40-50 metriä, jossei enemmänkin.
Todella hieno oli.
Maasto muuttui    tiheäksi metsäksi. Myös tie huononi sekä oli mutkikas. Jouduin hiljentämään auton vauhtia   alle  80 :neen   ja hetken päästä  vain  noin 50 :iin.
Ja Erkki heräsi.
"Häh....häneltä  pääsi...missä me ollaan..??....missä??...sitä samaa myös minä aloin ihmettelemään.Ja kun  tilauksesta  eteemme tuli tien oikealla  puolella  kilpi , jossa  luki...Mikkeli   10 km.
"Ei elevetissä..kummaltakin pääsi...ei elevetissä...Mikkeli  10...voi aatana...mitä me täällä ?"
Häh......häh??  häh??
Jaeikun eteenpäin vaan tuumasimme, sekä ajattelimme  etsiä sopivan kääntöpaikan, jonka jälkeen   olisimme taas oikealla tiellä , kohden Jyväskylää ,sekä  Kauhajokea. Noin kilometrin/kahden päästä huomasimme  edessä kirkkaasti valaistun.....huoltoaseman.....ja  siellä  tutkisimme karttaa ,sekä kaffia pullan kanssa.Myös bensaa tankki  täyteen.
Juu.
¤¤¤

Jatkuuu..

Ekku Mattila.