lauantai 10. joulukuuta 2016

Olinko ufossa yli 3 tuntia...??

10/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Lisää  kummallisuuksia...
Toisto...

Vuonna 1982 muutin  Saarijärven  Mahlun  kylästä syntymäkuntaani Alahärmään.....
Komian kirkon lähelle, entisen hyppyrimäkimontun viereen.
Knuuttilanraitti  3.  Oli  kevät . Huhtikuu.
¤¤¤¤
Minulla oli siihen aikaan tapanani  tehdä    illalla pieni  kävelylenkki , jonka  yhteydessä nakkasin   roskapussit roskasäiliöön ja  ajoitin homman  niin ,että sen loppuvaiheessa ehdin katsoa  puoli yhdeksän uutiset.
20,30  tulevan.
Niin tein myös yhtenä   keväänä. Lähdin roskapussineni , ne heitin  säiliöön ja jatkoin matkaani.
Juu.
Siihen aikaan tehtiin  uutta ns  Uudenkaupungin tietä , joka ei ollut ihan valmis , mutta kävelijät/pyöräilijät saivat siinä kuitenkin liikkua. Ilma oli todella hieno. Tähtitaivas kimalteli , ei yhtään tuullut, oijee.
Tulin tien  risteykseen, kohdalle  paloasema, jonka  toisessa päässä  oli vuokrataloni. Matkaa kämppääni  noin   400  metriä. Kello oli aika tarkkaan  20,15. ....kun huomasin taivaalla todella komean sekä vihertävälle   kimaltavan tähden.  Tunnen  aika hyvin  taivaalla näkyvät tähdet ja heti huomasin ettei ole minulle tuttu lainkaan. Ensinnä  tähti oli  kummassa paikassa , isompi kuin yleensä , sekä tavattoman komea. Noin  45 astetta  minusta katsoen , vasemmalla.
Ja minä pysähdyin.
"Juttelemaan jäin....ooppa sinä komea tähti".....pulajin...."mikäs sun nimi on...ohoh...todella hiano oot....empä oo sua ennen nähnyt...komia oot..komia....ohoh"....
Niin jatkoin matkaani kohden kämppääni ja teeveestä 20,30  tulevia uutisia. Olin mielestäni  jutellut tähdelle  minuutin/kaksi...en  kauempaa. Siitä kohtaa kävely kesti  noin  5-6 minuttia  ja kasvain olinkin jo ovella, sen avasin ja sisälle menin.
"Häh....tuumasin...teevee oli kiinni. Siitä huomauttamaan senaikaiselle vaimokkeelleni...paappas teevee auki...tulee   puoli yhdeksän uutiset..."....ja vastauksen sain...
"Uutiset on menny jo....kello on vähän yli yksitoista....uutiset on jo menneet aikoja sitten"
Täh??....minä ihmettelemään...tarkistin jopa ajan senaikaisesta  neiti ajasta, jonka  sai soittamalla..oliko se nyt  020  :seen...??...ja likka vastasi..."kello on 23,08....plim".
???.
Missä olin  yli 3 tuntia?  Enkai seisoskellut  siinä risteyksessä, tähteä katsellen  yli 3 tuntia?
Siepattiinko mut Uffoon?
Ja palautettiin takaisin maan päälle?
Outoa, eikös juu?

Ekku Mattila.