torstai 15. joulukuuta 2016

Päntäneen läpsäyttelevä kummitus...pläts.

15/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kauhajoen Päntäneellä kummittelee niin perskeleellisesti..!
Pläts.
Eilen kävin  kutsuttuna  jo kolmanteen    taloon, kahden  vuoden  sisällä, jossa  kummittelee.
Väki vannotti etten saa missään nimessä paljastaa kyseistä paikkaa....."jos joskus haluamme tämän myydä, niin ei sitä  kukaan osta"...he sanoivat...ja tottakait siihen suostuin.
Siis...itse asiaan..:
Illalla kun he menevät nukkumaan alkaa meteli. Eteisessä  vaatehenkarit liikkuvat itsekseen , kengät kolajaa , eteisen matto on aamulla ihan  mykkyrällä ja  ilmassa kumma ikäänkuin palaneen haju.
Monta kertaa he ovat tarkistaneet  palohälyttimen kunnon, jospa se käryää, mutta kunnossa vekottimet ovat. Vessan ikkunan verho ei tahdo millään pysyä kannattimillaan, vaan useasti se lojuu lattialla aamulla....
Pahin on seuraava.....kuulemma heidän mielestään..
Monena  aamuna, talon emäntä varsinkin , saa näkymättömältä  kädeltä selvän läpsäyksen leukaansa  ja tämä tapahtuu  aina noin kello 04.30 suunnilleen. Läpsäys on jollain lailla hellävarainen, mutta kuitenkin selvä läpsäys. Kissiä  ei heillä ole, ei sisäkoiraa , ei mitään. Isäntä  on jo 35  vuotta nukkunut toisessa makuuhuoneessa, pirunmoisen kuorsauksensa takia. Emännän mukaan se  lähenteli pienimoista maanjäristystä.
Kuorsaus juuri.
Isäntää ei kummitukset  kiusaa. "ei sellaisia  ookkaan, hän on sanonut...hiiret ne vaan  hyppii  verhoissa...nehän kiipii vaikka pystysuoraa seinää  ylös...ei kummituksia ookkaan....koita vaan nukkua....älä piittaa niistä...hiiriä ne o".
¤¤¤
En viittinyt  väittää vastaan.Kummituksia  on...Mielestäni syynä on isännän todella ittumainen R.I.P. äitee....vanharouva ..jolla  oli kyläläisten  mukaan    pirunmoinen luonne. Oli kaikkien kanssa  riidoissa eläissään , päällään aina mustat  vaatteet , haukkui toisia ja juorusi.  Kahvia ei koskaan kenellekään keittänyt...."juokoon  omiaan"......
Isännän mukaan saattaa äitee olla väärässä hautapaikassa. Toiveena oli eläessään  päästä toiseen seurakuntaan....haudattavaksi. Toiseen seurakuntaan.
Siis....pläts taitaa  edelleenkin   tapahtua Päntäneellä.
Pläts.

Ekku Mattila.