perjantai 9. joulukuuta 2016

Ruosteinen vanha tunnukseton pommikone..Plenheim...?

9/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Oli kevät  1992 ??....kun menin , pihalle Sunnuntaiaamuna  kello noin  07.00.
07,00.
Perkiö-Kalantie 155  Kauhajoki.....siis tämä nykyinen asuntomme.
Kun maa alkoi tärisemään jalkojeni  alla. Se tutisi  jännästi, ikäänkuin aaltoili ja ilmassa tuntui kummallista  kuminaa.Duum...duum..duuum  tyyliin.
Niinkuin jossakin olisi käynistynyt  voimakas moottori ja tuulen mukana siitä  ääni meni välillä pois ja taas kuului selvemmin.
Duum...duum..duum..
Seisoin pihalla ja kuuntelin sekä katselin   taivaalle  vähän niinkuin suu auki.
Kun ::::
Talostamme vasemmalta  puolelta , koivujen  yläpuolella  näin jumalattoman suuren vanhanamallisen  pommikoneen. Englantilaisen Blenheimin oloinen.Nokassa monta  pientä lasi-ikkunaa. Matkaa suunnilleen  500-600  metriä. Korkeutta vain  satakunta metriä, ellei vähemmänkin. Kone lensi todella hitaasti ihäänkuin se olisi koko ajan tippumassa taivaalta. Suuntana viistosti kurikka, taikka Seinäjoki.
Kurikka, Seinäjoki.
Ja kuinkas ollakaan...silloin meillä oli  ns susikoira. Se alkoi  ulista kammottavalla tavalla, henkensä hädässä ja tukki itsensä puuladon alle , hyvin pienestä aukosta. Sinne meni.Piiloon. Sama juttu tapahtui toisen kerrran  koiralle, josta kerron hetken päästä..
Ainiin se lentokone. Se oli ruskea  ,sekä selvästi pahasti ruosteinen. Lensi   vaappumalla sekin, todella hitaasti , tippumassa  koska tahansa alas maahan. Ja yhtä asiaa   ihmettelin.!!
!!.
Koneessa ei ollut minkäänlaisia tunnuksia, siis ns maamerkkeja , ei mitään. Kyljissä ei ollut mitään......Ja siitä tuleva ääni oli jumalatoon. Ilma selvästi väreili  moottorien äänestä.Duum-...duum...duum...duuuum..
Sinne katosi puiden taakse. Ja minä puhelimen  ääreen.Soitin Koskenkorvalaiselle tutulleni  Niemen Juhanille ja kerroin että meeppä äkkiä ulos pihalle, sillä  sinne tulee taivaalta kummallinen  lentokone.Jupe lupasi tehdä niin ja meni pihalle.....ja soitti  5 minuutin päästä...
"Häh...ei täällä mitään konetta oo taivhalla...lintuja vaan lentelöö....ei koneita..ei ja ei ".
Eikä ollut.
Pari seuraavaa päivää kyttäsin Ilkasta uutisia josko  koneen olisi muukkin nähnyt.:mutta ei. Hiljaista oli lehdessä. Taivas oli tyhjä.
Siis...:
Mikä hemmetti se romukone oli?
Mistä se tuli?
Minne se meni?
Häh?

Ekku Mattila.