perjantai 30. joulukuuta 2016

Ryssä ei valtaa Haaparantaa......

30/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.
Noin viikko sitten yksi   tuttuni   kysyi ,että lähdetkö Ekku Haaparantaan käymään ?  ja sanoin heti että  tottakait lähden..
Niin tehtiin.....ja eilen aamulla  04.05  otin  suunnan  Vähänkyröön, josta tuli kyytiin herra Lampela/CIA    ja eiku ensin Kokkolaa  kohden , sitten Oulun ohitte , Kemiin ja siitä noin 30 km vasemmalle  kohden  Ruattin rajaa....Torniota/Haaparantaa.
Kun   Tullin ohi mentiin , niin   mesen  matkamittarissa   näkyi  568  km.  On muuten jesuksen  hyvä auto, toi mese, vanhaa Saksalaasta plaatua...kulutti vaan sadalla 5 litraa  tiisseliä.
Asiaan siis:
Tunnustan erehtyneeni  pahasti.. En ole koskaan ruattissä käyny. Vaikka maa on ihan suamen vieressä, niin en ole siellä käynyt.  Onko johtunu  hom ...peloista, että ne hyäkkää urosten  kimphun ja ottaa väkisin  "miehestä mittaa" ?..mutta sinne en oo mennyt. Eres unissani.  E.
Ensinnä  hoon  peloista olen jo päässyt. Toiseksi mulla oli Haaparantaan  asiaakin, tärkeää sellaista ja kun käsky kävi, niin toteltava oli.
Herra Eversti:
Hämmästyin Haaparannan  atmosfääriä. Olen aina uskonut että siellä on vain lappalaasia poronpurijoita ja joikhaajia...nunnutanuttutalailaalailaa...mutta mitä vielä.!!!  Haaparanassa on samanlainen ilmapiiri kun esim Hesassa, Turussa, taikka Tampereella. Perskelees!!  Tunsin heti olevani  ikäänkuin kotonani, vanhassa tutussa paikassa ja immeiset  olivat  fiksun oloisia.  Kaukana  porojen munaskuiden purijoista. Oli se aikamoinen yllätys.
Missään ei näkynyt  neljäntuulenhattuja, nahkasaappaita ,joiden varsista pursui  heinää , eikä  noitarumpu pärissyt  tunturien juurella.  Noh tottakai  turisteiden takia sellaista  näkyy....hyvä niin......
Niin ne Haaparannan sillat. Kyllä ne  pysyy ehjänä. Alue muutenkin säilyy  meillä "Suomalaisilla" mitä ny ruatti/Nato  siinä auttaa hiukan.  Ei ryssä  siltoja ylitä, paitti paperilla. Alueesta  tulee aikanaan vähän samanlainen kun Koreoiden rajalla tänäpäivänä. Joen  toisella rannalla  syynää   "länsimaat/ruatti/Nato"  ja vasta(Suomi) ??!!? puolella  ryssä naaama  kiukusta  punaisena.   Eivät uskalla ottaa  uutta Raatteen tie  katastfrofia.
Historia opettaa..näköjään.
Hups....ny paljastin  vahingossa  syyni Haaparantamatkaani....
Heh.


Ekku Mattila.