maanantai 5. joulukuuta 2016

Toinen patruuna toimi....Pum.

5/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Se toinen luoti tiesi paikkansa.....

Tunsin Seinäjokisen (sanotaan häntä vaikka  Timoksi)  vuosina  1992-94.
Noin 30 kymppinen.
Hän oli mm autokauppias ja sen tiimoilta hänet  opin tuntemaan. Timo asui  Kasperissa. aika lähellä R-kioskia , rivitalossa.
Timo oli aika  riehakas ,sekä  kova menemään.Kun hänelle  viihteen aika tuli, niin vauhtia  myöskin riitti.Kaiken lisäksi  Timolla oli  todettu  ADHD jonka  todistamaa  lääkärintodistusta  hän innokkaana  näytti.
Kun näihin  personallisuuksiin  lisää  myöskin Timon todella  lyhyen pinnan, niin arvata saattaa , mitä siitä seurasi.
Oikeudenkäyntiä  hänellä  oli.Etupäässä tappeluista.
Muks.
Jos Timolle iski masennus, niin se oli todella  kova. Siinä tilassa  hän oli kaiken toivonsa menettänyt, ainakin omasta mielestään."On paree, että kuolen pois"  Timo sellaisessa   tilanteessa sanoi....paree että menen pois....paree niin kaikille.
Paree.
Kuten monesti  nykyelämässä  , avioliitto  saattaa alkaa rakoilemaan  , niin kävi  Timollekin .Jo muutaman kerran hän oli ollut ns "ulkoruokinnassa" ja sanonut ettei sellaista pitkään enää kestä. Talo, jossa hän asui oli Timon vaimonsa nimissä  ja useasti mies sai mennä ovesta pihalle.Oli sitten pakkanen, taikka kesä.
Yksi  Sunnuntai  Timo tuli   kylään. Hän oli saanut tietää Tampereella  olevan vanhan nelivetomaastojeepin olevan myyynnissä ja sitä  hän himoitsi. ....mennäänkö katsomaan sitä Ekku hän kysyi..?...ja jos se on hyvä, niin ostan sen ja ajan Seinäjoelle.."
Niin me sovittiin ,  että   tulevana Keskiviikkona sinne menemme....."tuu Keskiviikon aamuna mulle kello 06,00 " Timo sanoi ja  suostuinkin siihen...siis eiku hei hei ja nähdään Keskiviikkona..."
Oli siis Sunnuntai kun Timo lähti. Isolla mustalla Ameriikan autollaan.
Näkemiin..taikka oikeammin ne  olivat  hyvästit.
Hyvästit.
Samana Sunnuntai-iltana  ,kello  23,00  Timo  ampui itseään  9 millisellä  pistoolilla päähänsä. Hän halusi jatkaa vaimonsa kanssa yhdessä elämistä, mutta nainen kieltäytyi. Kysyttyään kolme kertaa Timo ampui itseään. Ekakerralla ase ei toiminut .Vedettyään ns uudelleen liikkuvat taakse se  heitti suutaripatruunan ulos ja syötti uuden piippuun.
PUM !!!!
Se toimi.
Toinen patruuna  tiesi paikkansa.

Ekku Mattila.