perjantai 9. joulukuuta 2016

Uffopilvi rikkoi käsivalaisimeni.....!!

9/12-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Oli syksyinen  hämärä ilta , kello 23,00  suunnilleen.
Katselin vaimoni kanssa kaikessa  rauhassa teeveetä, kun yhtä-äkkiä  nousin  soffalta , avasin ulo-ovemme ja menin   ulos pihalle. Mukaani nappasin  voimakkaan akkukäyttöisen käsivalaisimen , jonka olin  ostanut päivää ennen  Sähköliikkeestä  Kauhajoelta.
Pohjoissuomen sähköstä. Hinta oli  90 markkaa.
Ja taas...se susikoiramme....se uikutti kuolemanhädässä ulkorakennuksen alta, kauhea ulina kuului.Henkensä hädässä.
Uiiiiiiiiiii...uiiiiiiii..kuului..
Minäpoika kävelin  ulkorakennuksen  päätyyn ja ihmettelemään. Ensin luulin että  mustanpuhuvat immeiset  Romaniasta , ovat jossakin kyttäämässä, koska  siihen aikaan olin niiden kanssa vähän niinkuin..."riidellyt". olin valmiina  ottelelemaan..
Ei mitään näkynyt/kuulunut.Kovan tuulen  siivittämänä  matalalla roikkuvat pilvet liikkuivat  meiltä katsoen  vasemmalle, postilaatikkomme suuntaan . Niiden välissä näkyi sellaisia vaaleimpia  aukkoja  taivaalla, niinkuin  yleensäkin on.
Ja....ohoh....melkein huudahdin...!!
Taivaalla, vasten tuulta, siis vasemmalta oikealle liikkui todella tumma sekä suurikokoinen  pilvi. Noin 40 metrinen kooltaan.  Se oli jollakin tavalla kumman  vihamielisen oloinen , uhkaava sanoisin ja  karvani onnistui  taas nousemaan  pystyyn. Mitäs nyt  ??...ajattelin...mikäs  elevetti sä oot?? Häh??
Häh?
Siis eikun käsivalaisimeni   valosuihkun suoraan pilveen tökkäsin.  Kirkas valonsäde pilveen  osui  ja sen avulla pilveä seurasin  hetken aikaa. Ollessaan  suunnilleen   naapurimme Vaskivuoden  tuvan päällä,   200 metrin  korkeudella   pilvi  "vastasi"  minulle.
Siitä  tuli samantyyppinen kirkas valonsäde , kun käsivalaisisemestani , seurasi  omaa valoani ja alkoi laskeutua sitä pitkin  minua kohti. Luulin ensin että  pilvi heijastaa sen valonsäteen ja liikutin  omaa lamppuani  eteenpäin pilvestä, mutta ei.
Pilven valo  laskeutui  alaspäin   ja  ollessaan  noin puolivälissä  omaa valonsädettäni, sammutti sen.
Tumps.
Käsivalaisimeni  lopahti kerralla...
Meni rikki.
Kaput.

Jatkuuu....

Ekku Mattila.