keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Eläinlääkäri lopetti Miisukissin 1978.

18/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Olari ja Miisu kissi.1978  Miisukissimme alkoi liikkumaan todella kankeasti.
Parin viikon päästä se  kökötti paikallaan , ei syönyt, eikä maitokaan maistunut.
Silmissään oli selvästi tuskainen ilme.
Jahah...sanoin, soitin  eläinlääkärille, jolle selitin  tilanteen. "Kissallanne  on nivel/rustosyöpä ja se on vakava paikka....tauti leviää nopeasti ja parasta  olisi tuoda eläin tänne ja nukutan  sen pois kitumasta....".
Ja mä menin.Samana iltana.Kissi auton etupenkillä, sisälle toimenpidehuoneeseen, jossa  tohtori jo odotti  ison neulan kanssa. Laskin sairaan , melkein  liikuntakyvyttömän kissamme lattialle  ja juttelemaan eläinlääkärin kanssa.
Tapahtui aika jännä asia.
Pöytä oli  noin metrin korkeudella maasta. Se oli jostakin  ruostumattomasta  alumiinipellistä, taikka vastaavasta aineesta, mutta metrin korkeudella  lattiasta. Yht/äkkiä, kesken keskustelumme, kissi ponnahti  salamannopeasti  lattialta ja suoraan pöydälle odottamaan. Kissi, joka  oli melkein liikuntakyvytön. Suhaus vaan kuului ja siinä se oli. Keskellä pöytää.
Katsoi suoraan  tohtoria  ja minua......ja melkein sanoi :  "noh...vauhtia...pistähän se piikkisi....anna mennä vaan...vauhtia...en jaksa enää  hetkeäkään....olen valmis kissitaivaaseen"...
Ja eläinlääkäri teki niin.
Loppu tuli nopeasti.  Viidessä minuutissa.
¤¤
Hautasin Miisukissin  Järvenpään   eläinhautausmaalle.  Hautaan laitoin mukaan 2 kissiruokapurkkia, sekä muutaman kolikon  varmistukseksi  kissitaivaaseen pääsystä.
Sekin oli kiva kissi.

Ekku Mattila.