maanantai 9. tammikuuta 2017

Haravoin hautausmaalla......Wanhaan aikaan.

9/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin  aamulla varhain  Alahärmän (syntymäkuntani)  hautausmaalla siivoskelemassa  vanhempieni hautaa  puiden  roskista sekä  kynttilän jämistä.
Muistan kun toissapäiväisen ajan ,kun koulun  kesäloman  aikana ( 1956)  äitee hommasi mut hautausmaalle hommiin ja työ oli etupäässä  lehtien haravoimista.
Kirkon  edestä menee ns päätie, jota kulkee  ihmiset,  minne menevätkään ja minulle tuli oikein paha tenkkapoo.....Koska siihen aikaan  pidin haravoimista akkain työnä ja toiseksi työkaverini olivat todella vanhoja ämmiä...(40 vuotiaita..heh) , niin  voi että mua hävetti.  Pidin  visusti kiinni etten vahingossakaan haravoinut  kirkon etupuolella, siis  kohdalla johon näkee  tiellä   liikkuvat.  Samaa kohtaa rapsuttelin  muutaman päivän, lähellä ns rumishuonetta ja  luulin pääseväni sillä konstilla pälkähästä.....
Mutta  ehei.....
Orrenmaan  Kaisa , sekä äitini  tulivat luokseni ja kehoittivat  lakaisemaan  myöskin siitä kirkon etupuolelta.....aiaiaiaiai.....että mua harmitti ja hävetti. Minä...kova poika...haravoin kirkon  edessä...vanhojen akkain joukossa ja kaikki minut näkivät, sekä tunsivat.
Jos olisi ollut mahdollisuus, niin maan alle olisin mielelläni vajonut.  Toisaalta  siellä hautausmaalla oli valmiina kaivettuja  monttuja, pari, kolme kappaletta,   sellainen puukehikko peittonaan, odottamassa  tulevaa  rumista.........
Sinne  olisi  ollut helppoa  piiloutua.....
heh.Ekku Mattila.

Jk...sain palkkaa  50 penniä/tunti.....juu.