maanantai 9. tammikuuta 2017

"Kalle" on elävä Enkeli.

9/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tunnen yhden   perheen , ukko  ja akka , kaks mukulaa heillä, kissi, muttei koiraa.
Lapualla asuvat, traktorimuseon paikkeilla.
Uudesta tieliittymästä  Kuortaneelle päin.
Muutama kilomeeteri.
Mies, sanotaan häntä vaikka Kalleksi , teki jotakin , siitä kiinni, oikeuteen ja linnaa tuli että paukahti......6 vuotta kaikkiaan  ja koska oli  ns ekakertainen pääsi avolaitokseen. Traktoria ajamaan.....Huittisiin.  Finlandiaa.
3 vuotta  lusi.
Ja siviiliin sitten pääsi. Luuli että siinä se nyt oli.Homma selvä , kakku istuttu, lain mukaan  puhdas , nollattu , ja uusi  elämä voi alkaa. Mutta  vääräluulo.  Kallen  naapurit , lähipiiri, vanhat "hyvät" tuttavat , kilpa-autoystävät , näytelmäkerholaiset , sekä  Kallen veljen (sanotaan häntä vaikka Sinikaksi)  vaimo   oli  kovasti eri mieltä.....sanoi miehelleen, ettei veljelläsi ole enää tänne mitään asiaa, ei mitään, eikä siis tuu enää. Veljesi on rikollinen, varas, ketku, tiesmikä lusmu , elukka.Häntä  ei tänne meille enää päästetä.  Ja  Sinikan veli suostui  siihen.
Oli vuosi 2006.
Kalle  hylättiin totaalisesti. Ovet eivät enää aukeneet  hänelle.Puhelin ei soinut , kyläkutsuja ei tullut , joulukortit  jäivät  lähettämättä hänelle. Sinikka oli järjestänyt kirkonkirouksen. "Hieno" nainen.
Hän unohti  erään tärkeän tapauksen..
Kalle pelasti  veljensä  hukkumasta Lapuan  jokeen vuonna  1952. Nosti  veljensä  hiuksista kiskoen rannalle,  virtaavasta vedestä , pelasti  elämään. Vielä  30 vuotta sitten Sinikka  itkien kiitti Kallea ........."voi kiitos, voi kiitos....hienoa kun veljesi pelastit silloin ennen....hän on hyvä aviomies minulle....kiitos....kiitos ".
Myös Kalle on hyvä mies. Vaikka on entinen linnakundi. Ei kuitenkaan tästä maailmasta. Kalle on elävä enkeli.
Elävä enkeli.


Ekku Mattila.