lauantai 28. tammikuuta 2017

Kurikan uimahallista Kreikan uimarannalle...

28/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävimme   vaimoni kanssa   Kurikan uimahallissa   polskuttelemassa ja kuinkas  ollakaan  tuli Kreikka mieleeni....ja vuosi   1984.
Aurinkomatkojen koneella.
Menin heti  ekapäivänä uimaan Elia nimiselle rannalle , eiku aaltoihin vaan ja ne olivatkin aika suuria.......tein  sellaisen   50  metrin  lenkin ja käännyin takaisin rantaa  kohden, joka ihmeekseni tuntui loittonevan vaikka kuinka  uin.
Tottakait heti tajusin että kyseessä on ns "akanvirta" jossa  rantaan saapuvat aallot  kiertävät  viistosti rannan ja palaavat  ulapalle päin. Ja minäpoika  virran mukana  menossa tiesminne , kalojen ruuaksi......aavalle  Egeijan merelle.
Onneksi  uimaranta  siinä kohdassa  oli hevosenkengän muotoisessa  poukamassa ja annoin mennä  virran mukana. Jos olisin yrittänyt väkisin  rantaa kohden...ei hyvä....voimat olisivat takuulla  loppuneet......ja..ja..
Niinpä pääsin  maihin , mutta  ainakin   400  metriä sivussa , oikealle puolelle , siitä kohtaa josta uimaan lähdin. Henki siis säästyi.Juu.
Muistin  jälkeenpäin miten  väistelin meressä aaltojen mukana  killuvia  vaaleita . melkein läpinäkyviä muovinpalasia , joista osista  roikkui  sellaisia  resuja häntiä. Hännät  näyttivät   olevan ainakin 3-5 metriä pitkiä ja jo sentakia niitä väistelin. Ei hyvä jos kintut  uidessa olisivat niihin takertuneet.
Kunnes.....!!??
Illalla  Thomas hotellissa  pidettiin  turisteille  palaveri ja sen aikana varoitettiin  uimarannoilla  olevista  Portugalialaisista   sotalaivoista että muista  meduusoista .  Ne  merellä killuvat "muovinkappaleet" olivat siis  jättimeduusoja  .  Olipa  hyvä  kun niihin en  törmäillyt.
Hyvä minä.

Ekku Mattila.