sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Leenankujalla kävi varkaita.

29/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Käpäisin eilen Espoossa , Helsingin lähellä, Matinkylässä  tarkemmin.
Isoonkylään 11 km.
1974 muutin Matinkylään, Leenankuja  kakkoseen, toiseen kerrokseen. Työsuhdeasuntoon. Pieni yksiö ja parveke.Merenrantaan 600 metriä.
Oli hieno paikka asua.
Mutta prskelees...varkaita  alue täynnänsä. Asukkaille   oli alakerrassa , pommisuojaan tehdyt varastokontit.Sellaiset  noin  2x1,5  metrin kooltaan ja  katiskaverkkoja  seinät. Omilla avaimilla tietty ja varastoissaan jokainen säilytti  kuka mitäkin. Kuten minäkin.
Muutama paffilaatikko ja niissä oli etupäässä vaatteita sekä kenkiä, kirjoja että pienehköjä auton varaosia , kesärenkaat, jos oli talvi ja talvirenkaat jos oli kesä. Suksiakin pari paria sauvoinneen.
Järviset tottakait.
Ja kun yhtenä  iltana varastooni menin sen lukko oli väännetty  vintturaan, rikkipoikki ja ovi retkotti auki. Eikun vahinkoja  tarkistamaan. Renkaat olivat  paikalla. Varaosat samoin. Luulin ensin että mitään ei oltu  varastettu, mutta hevonkakat.
Vaatteita oli hävinnyt.
3-4 farkut ja parit suorat  housut , kaksi nahkatakkia , sekä  muutama paita , 3-4 kenkääni ja  sukkia että lakkeja.  Hiihtopipokin oli poissa  ,sekä muuta pienempää vaatetta. Autoni uusi laturi oli laatikossaan, sekä  tuliterä starttimoottori myös. Hölmöt ,ensin tuumasin , mutta sitten oivalsin että tarpeeseensa  vaatteeni veivät. Matinkylän  viereisellä  isolla kallioilla oli kesäisin epämääräistä  joukkoa. Sadoittain  rikottuja kaljapulloja , makkarankuoria, kananmunakennoja ja tyhjiä jugurttipurkkeja. Sammutettuja  nuotioita  vieri vieressä , "ilmapalloja"  roikkui pensaiden oksilla.
Alue oli  vähän Sodoman/Comorran  tyylinen.
Joku   ketales  sai  hyvät vaatteet.
Noli mun.


Ekku Mattila.