lauantai 7. tammikuuta 2017

Loton täysosuma meni väärään kerrokseen 1981.

7/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Lotosta  vähä..


Asuin  Espoon  Olarissa noin vuosina 1978-82 , Maapallonkadulla, kerrostalossa  , toinen kerros..........
Helsinkiin  matkaa 12 km.
Lotto oli tullut vuonna 1971 ja sitä minäkin tottakait veikkailin , koska olin saanut ns tavallisessa vakioveikkauksessa  täysosuman  12 oikein. Vuonna 1969.
Voittosumma oli 14,450 vanhaa markkaa ja se  oli siihen aikaan valtion palkassa laskettuna    yli 2 vuoden rahamäärä.
Oujee.
Siis luulin (ja luulen  yhä)  että koska  olen tietäjä, niin on helppo nakki rustata  lottoon 7 oikein  numeroa sivuplee....ja   rustasin lottolappusia että kynä savusi. Noin vuonna  1981  minusta alkoi tuntumaan, että raha on vihdoinkin löytämässä Maapallonkatuni osoitteeseen, siihen rappuun ,jossa  asustelin ja   toiseen kerrokseenkin. Oli sellainen "kutina".
Täyttelin  lottolappuja  yhä enemmän ja  melkein  petyin ,kun sitä odottamaani täysosumaa eri tullutkaan , maapallonkadulle, toiseen  lerrokseen, siihen jossa asustelin.
Kunnes..!!??!!..
Yks aamu tapasin rapussani, kolmannessa kerroksessa asuvan vanhahkon leipurin , joka kävi töissä Espoon Nihtsillassa, siis leipomossa . Hän oli perheellinen, akka ja kaks mukulaa , parkkipaikalla  kökötti hänen vanha punainen Dodge  Dart  ameeeriikan   pirssi.
 Sen ventiilinkannessa , siitä kohtaa josta  öljyä kaadettiin ,  oli puutappi, koska  leipurilla  ei ollut..ollut (heh mikä sanahirviö..ollut ollut)varaa hankkia siihen  korkkia. Se kuulemma olis maksanut   20 markkaa.
Mutta nyt oli.  Rahaa meinaan. Leipurilla.  Hän oli saanut  lotossa muutama päivä sitten 7 oikein  ja odotti  perheensä kanssa  sitä 4 viikon "karenssiaikaa"  kuluvaksi, jonka jälkeen rahat tulisivat heidän tililleen pankkin. Rahamäärä oli yli 800000 vanhaa markkaa.
Puhtaana käteen.
??!!.
Pihkura sentään !!...minäpoika tiesin, taikka aavistin ,että kohta suuri raha mäiskähtää  Espoon  Maapallonkadulle , kerrostaloon, mutta ei toiseen kerrokseen, vaan kolmanteen. Onnea siis heille.
 Nyt tekisi mun mieleni kysyä..ja kysynkin:  Miksi   täysosuma   meni "väärään"  kerrokseen? Miksei mun kerrokseen ??...
Häh?

Ekku Mattila.