perjantai 6. tammikuuta 2017

Olkiluodosta taas .......vähän asiaa.

6/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin eilen taas  Olkiluodossa.
Siellä on 1 , 2  atomivoimalat ja kolmatta on rakennettu  jo 5 vuotta ylitse määräajan. 2012 jolloin sen olisi pitänyt  olla toiminnassa.
Eihän siinä mitään......Kolmonen "hajoaa"  sillai sopivasti, kuten olen jo  kirjoitellut/varoitellut. Sen rakennusvaiheessa tehtiin niin pahoja virheitä...mm betoni, että jos se laitetaan ns käyntiin katastrofi on valmis. Kun vahiiiiinko tapahtuu, niin vakuutus korvaa, ainakin senverran , että se posahdus kannattaa, mitä nyt muutama ihminen menee siinä mukana.  Säteilyä ei synny, koska sauvat ovat varastossa, raskasta vettä saattaa kyllä sihahtaa ympäristöön sekä betoninpaloja  aika lailla.
Viuuuuuuh.
Ihmetystä herättää   Oliluodon voimalan  ihmistyöläiset.  Tasan  12 työtekijää  on enää Suomalaisia, muut ovat  itäplogin  maista, Bulgaria/venäjä, sekä   kuusi muuta maata.Vähän yli 500.
Siinä on kuulkaa liikaa vihulaasia.
Jumalatoon  pulina  kuuluu  , vähän tuntemattoman sotilaan  tapaan.....mutta mahorkka ei haise.
Heillä on     Havannalaiset sikaarit nyt.  Eläköön Castro.
Ja kumous vallan.
Olkiluodossa on jo valmiina  "venesatama".  Siihen johtava vesiväylä  on sillai jännästi ruopattu   16 metriseksi ja kas kummaa ??!!...siihen mahtuu sopivasti  muutama sukellusvene..rantautua...juu.
Tarkasti  lukituissa konteissa "saattaa" olla  meri/maaliohjuksia, taikka  muita  pikkuraketteja pientä käyttöä varten.  Kontteja näytti olevan   32....
Olkiluotoon  johtavan tien  toisella puolella  on pikkutupanen.  Se on laajennettu  pikkuhiljaa , kummallisine betonitöyräineen  jotka ulottuvat jo  itse tien lähelle.  Kuulemma siellä pikkutupasessa majailee..hm...jatkuvasti  55-60  "työläistä" , niin että  vain alta 10  liikkuu kaupoissa ym muissa paikoissa liikaa herättämättä huomiota. Työläiset eivät ole mitään roikkumahoja.  Jokainen  yli  1,85  metrisiä...salskeita urheilunuorukaisia  ja vetreitä kuten  huippu-urheilijat.
Jotakin he odottavat ??!
Käskyäkö...?....joka  on kohta tulossa.
Siis.....kannattaa olla varuillamme.
Ettei meitä yllätetä Mainilan/Hyrsylän mutkan tapaan.

Ekku Mattila.