maanantai 30. tammikuuta 2017

Ollilla on paha keuhkosyöpä...

30/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Noin viikon/kaksi   olen tuumaillut ,että joku päivä  menen   Peräseinäjoelle kylään yhden  tutun (sanotaan häntä vaikka Olliksi)  luokse ja koska olen sanani mittainen mies, niin  tänään sen teinkin.
Fruum...fruum...
Nyt Olli oli selvä. Välillä ei ole ja välillä taas on. Mutta   vuonna 2002 hän oli umpitunnelissa ja  tipalla menettää hengensä.  Menin  yhden tuttavani kanssa    Maaliskuussa  Ollia tapaamaan , pakkasta  noin 25 astetta, illalla kello 20,00, suunnilleen.
Kop..kop....ja sisälle...
Jo eteisessä  oli palaneen hajua , ja  vähäsen savua, joka  tuntui tulevan  keittiöstä, jonne  menimme.
Ja....
Siinähän Olli  oli. Hän oli sammunut  keittiön pöydän päälle etukumarassa  tuolilla  istuen, jumalatoon   kuorsaus vain kuului.
Hän  oli laittanut sellaisen kuumapuhallinlämmittimen lattialle , pöytänsä alle , varpaitaan lämmittämään , mutta  vahingossa  matto oli   vierähtänyt  puhaltimen ylle  ja matto jo kärysi.
Ja meille tuli kiire.
Matto  pois , puhallin töpselistä irti ja  kannettiin  se  pihalle. Savuvana   vain jäi ilmaan  roikkumaan......huh me tuumasimme ja jopa Ollikin heräsi. Meni aikansa ennenkuin tunnisti meidät ja kovasti ihmettelemään keittiössä  olevaa savua. Jopa  alkoi kiitoksia tulemaan. Tajusi senverran  että ilman meidän  saapumistamme voi olla että Olli  olisi  tukehtunut  savuun , taikka  kenties  matto olisi  jossain vaiheessa synnyttänyt tulipalon..ja...ja..
¤¤¤
Ollilla  on keuhkosyöpä, hän sanoi. Happipullo/maskin  varassa koettaa elää ja kituuttaa päivän kerrallaan.
"Olen polttanut ..köh..köh..tupakkia 55 vuotta... Olli sanoi....nyt taitaa..köh..köh.. olla ..köh..köh..enää myöhäistä lopettaa....taikka en ..köh..köh..enää pystyisi siihen.....lopettamaan....joten se on kuule..köh..köh.. Ekku  kohta vientiä......saattaa..köh..köh... olla  etten enää ..köh..köh..seuraavaa viikkoa näe .....paree se olisi..köh..köh.......henki ei meinaa..köh..köh..  kulkea...paree se olisi..köh..köh..."
¤¤¤
Ei hyvä.


Ekku Mattila.