torstai 26. tammikuuta 2017

Pentin mirrit pääsivät kissaparatiisiin...

26/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tarina kissoista...

Kalliokosken Pentti  asui aikanaan syntymäkodistani suunnilleen 600 metrin päässä.
Mökki on edelleen samassa paikassa. Pentti ei ole. R.I.P. 7 vuotta sitten.
Juu.
Tupa , taikka mökki oikeastaan  on noin 3x6 metrinen , harmaasta laudasta , pellikatto, yksi ikkuna ovessa. Päätielle noin 40 metriä.
Suunnilleen vuonna 1968  Pentille  saapui kunnan  terveystarkasta/diakonissa (sanotaan häntä vaikka Elliksi)  ilmeisesti ammattinsa liittyen, sillä   siihen aikaan kunnassa oli edelleen muutama jotka  sairastivat  tubia, elikkä tuperkuloosia. Kalliokosken suvussa sellaisia oli  3-4. Vielä niinkin myöhään kun  1983  heille annettiin  kunnan kautta  tubirokotuksia säännöllisesti. 3 kuukauden  välein.
Siis eteenpäin....
Elli  ovea koputtamaan ja se aukesikin. Mikä jumalatoon haju  mökistä tulvahti. "En koskaan sellaista hajua ole ennemmin  haistanut..sanoi Elli kylillä myöhemmin...haju oli hirvittävä".
Ja syykin  selvisi. Pentillä oli pienessä mökissään  noin 30 kissaa.Koska ne olivat syntyneet siinä pienessä  tilassa , eivät koskaan oikeastaan ulkona  käyneet ja sentakia myöskin paskansivat/kusivat pitkin lattiaa.
Sontaa oli  monen sentin kerros lattialla..."sillillä ja maidolla  kissit elää, sanoi Pentti".....silliä ja maitua.  Elli  lähti nenäänsä  salaa pidellen. Suoraan  kunnan eläinlääkärille , pari  riskiä  poliisia mukaan  ja suuntana Kalliokosken Pentin  mökki.
Ja pum..pum..pum...
Toista tuntia siihen meni, kun  kissit  pääsivät  kissiparatiisiin. Siihen aikaan  lähtö  tapahtui  12 kaliiperin  haulikolla.  Se jysähti monta kertaa.
Suunnilleen 30 laakaasta.


Ekku Mattila.