perjantai 27. tammikuuta 2017

Sydämeni "kolisi" Turussa 2005.

27/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Turussa  asuessani  2005  keväällä  huomasin ja tunsin että   rinnassani  oli  alkanut   tuntumaan kummaa  "kolinaa".
Sitä oli jatkunut noin 2 kuukautta , välillä  helpottaen, mutta  kokonaan se ei ollut poistunut.
Koli..koli..koli...
 Varsinkin iltaisin ennen nukkumaan  menoa ,  kolina  ikäänkuin yltyi ja  välillä  olin  varma etten seuraavaa aamua hengissä näe. Useasti  rintaani kouristi sillai oudosti , henki ei kunnolla  sillä hetkellä ns kulkenut ja jouduin yskimään aika reippaasti.
Kröh...kröh..kröh...
Noh.....loppuni  taitaa olla  tulossa ajattelin  ja olin mielestäni valmiina ......."Rippiin".
Juu.
Ja niin tuli  23/6 -2005  päivä, aamulla  kello  12.30, pomoni  kysyi että oletko maalannut huulesi  siniseksi ??...ja sanoin  etten varmana ole.
"Varmuudeksi  menemme  sairaanhoitajan juttusille", hän sanoi ja niin mentiin. Petille maate , sykettä otettiin , johtoja liimailtiin sinne ja tänne   ja sininen kone  alkoi surista niinmaan pirteästi  että...ja vessapaperintapaista valkoista liuskaa koneesta pursusi......kunnes....
Puupää..puupäää...puupäää.....puuupäää.......
Kuulin korvissani ja se ääni johtui ambulanssista, jonka kyytissä makailin. Turun  Mehiläisen sairaalaan , että hippulat vain vinkui   ja taas  uudestaan  letkuihin , sekä liimattaviin  tarrroihin  pitkin ruppiani.
Vierelläni  hääräili  pari/kolme sisarhentovalkoista sekä  huonoo  suomee puhuva Venälääneen  lääkäritohtorismies. "Nuorimies  hän sanoi....sykkeesi oli , kun  tulit  tänne 25...ja sitten pomppasi 120...taas  30 ja uudelleen  130...verenpaineesi  210....hb    178.....joten sinulla  on ja oli  sydämen eteiskammiovärinä....pieni sellainen, mutta  se vaatii ehdottomasti lääkitystä".
"Kirjoitan siis sinulle  suihkeena  Nitromex 0,5 mg , sekä Spesico  47,5 mg....näitä tulet tarvitsemaan koko loppuelämäsi ,sekä uusia tutkimuksia vuoden välein , edellyttäen ettei tilasi  pahene ja  siinä tapauksessa   useamminkin...näkemiin  vaan ja hyvää jatkoa ".
"Näk....sanoin ja  eiku   ambulanssilla  kämppää kohden.
¤¤
Jk....Noin   6  kuukauden päästä nakkasin Nitron ojan penkalle ja  muutaman päivän päästä  myöskin Spesicon. Siitä on siis kohta  11 vuotta  , eikä  suurempia  sydänongelmia ole tullut. Kukas sen tietää vaikka   jo huomenna..?
Häh?

Ekku Mattila.