torstai 26. tammikuuta 2017

Tulli kävi ,yks vuosi ja tulli lähti.

26/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuonna 1992 ostaa pätkäytin   Seinäjoen mimmiliigalta  suuren linja-auton ja Veeärrältä  vanhan Kontiosisu  kuorma-auton.
Voi kun olin tyytyväinen. Muutaman kerran niillä   "vahingossa" ajelin.Kerran jopa  nyykaupissa saakka ja pari kertaa Vaasassa. Ja mitä  Kauhajoen keskustassa ihan kuriittani....Varsinkin  Kontiosisu  herätti  yleisön kiinnostusta. Se oli maalattu ns armeijan maastovärillä ja lavalla kökötti  hiiappionosturi. Sillä nosti  5 meeterin päästä  2000 kiloa  ja lavan vierestä  kolme tonnia.
Noh..siis asiaan..
Yhtenä iltana ovikello soi.kili..kili..kili....ja avaamaan  menin. Pihalla  oli kaks autoa. Toinen  poliisien virkapirssi  ja toinen  valkoinen  jonka  kyljessä  luki  Tulli.  Niin keskustelu alkoi................
"päivää....oletteko niinkuin Ekku Mattila...ja mä siihen  että juu  niinkuin olen.....saamamme  tiedon mukaan,,,jatkoi tullimies...te ajelette  kielletyllä polttoaineella.....verottomalla  lämmitysöljyllä  ja nyt tulemme  tekemään tarkistuksen  omistamiinne  ajoneuvoihinne  ...joten aloitetaan ".
Krhmmm....
Ja niin siinä kului  kymenisen minuuttia. Tullin ukot  työntelivät  muoviletkujaan  niin Kontiosisun tankkiin...Scania  linja-autooni...sekä  yhteen  vanhaan  pystylyhtyiseen  mersuuni  vuodelta 1974.
Ja  tullimies  alkoi juttelun..
"Neljässä  autossa  pihamaallani oli   verotonta  polttoainetta...löpöä......saa sanoa että tankit aivan täynnänsä.....joten nyt kysynkin sinulta  Ekku Mattila että tunnustatko ajaneesi kielletyllä  polttoaineella ??"
"E vastasin".
"Mutta autoissasi  oli  tankit täynnnä kiellettyä poltto-öljyä..sillä ei saa  ajaa  yleisellä  tiellä...jatkoi tullimies.....jos niin tapahtuu seuraamukset ovat ankarat ja  sanktiot  nousevat  kymmeniintuhansiin markkoihin....joten kirjoittakaa nimenne  tähän  paperiin jossa tunnustatte  rikkeenne .."
"En tunnusta, enkä kirjoita  sanoin......en ole ajellut niillä  yleisillä  teillä....sehän on ankarasti kiellettyä....täällä markilla olen niillä huristellut ja tuolla pelloilla myös....siellä menee  sellainen  traktorin ura ja   hyvin kestää  Kontiosisun  sekä Scaninan  ajelut.....muualla en oo ajellut.....
ennoo".
¤¤¤
Ja niin  viranomaiset lähti. Olivat jokaaneen naamastaan muttuusen näköisiä.Myös päätänsä pyörittivät.......tiedä miksi..

Ekku Mattila.

jk...ettei vaan naapurit olisi ilmoittaneet...kateuksissaaan...