tiistai 7. helmikuuta 2017

Jalasjärven putkassa 18 vuorokautta 1986...

7/2-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tänään , 7/2-1986  menin Laihialle, yhteen punaiseen  pohjalaismalliseen  tupaan, lähellä  Naarajärveä tarkoituksena ostaa vanha   mersu.
Mersu oli  ihan   romu, mutta antakaas olla...!!.....miehellä, (sanotaan häntä vaikka  Kalle Tekoniemeksi)  oli myytävänä  38 Coltti  revolveri, hintaan 1000  markkaa  ja sen heti ostin ,että pätkähti.  Pyssy  "taisi olla luvatoon"...
Torstai-ilta oli ja kevät tuloillaan.
Noooh....seuraavana  päivänä Perjantaina, illalla kello  18,00  soi Jalasjärven Ahonkylän vuokratalomme ovikello sillai  aikalailla  käskevästi, sen avaamaan menin....ja....portailla seisoi  4 poliisia virkapuvuissaan, mut autoon  ja kohti Jalasjärven poliisitaloa.
Kuulusteluhuoneeseen ja kysely alkoi:
"Olet ostanut saamamme  tiedon mukaan Kalle Tekoniemelta Laihialta  luvattoman aseen, 38 revolverin  1000  markalla , Kalle on tunnustanut myynnin ja tunnustakko heti vai heitämme sinut putkaan ..paree tunnustaa ja pääset kothiis....paree niin".
"E. oo ostanut....enoo....entunne koko miestä....mikäs se olikaan...takomies..??...en oo ostanut ennoo..ennoo..Ja niin me siinä keskusteltiin  parisen tuntia ja sitten...:::
Ja....kohta olin   putkassa numero   4 ,  poliisitalon  alakerrassa, kellarisssa  ja niin oli kivaa niin oli..heh....ensimmäistä kertaa mun elämässäni.
Niin poliisit musta tykkäsivät ,että 18 päivää siellä putkassa pitivät...siihen aikaan sai pitää 21 vuorokautta...juu....enkä tunnustanut,,,en , vaikka joka päivä tunnin verran kyselivät... en ja sitten  pääsin pois ja ....kuitenkin....
 5 kuukauden kuluttua oikeuteen  Seinäjoen käräjätuphan. (Niin...talossani  poliisit  pidätysaikanani tekivät  ns kollingin,,eikä mitään   pyssyä löytynyt...ei löytynyt...eihei. 8 tuntia kollasivat.)
Oikeudessa  meni aikaa noin tunnin, sitten tuli päätös ja olin synnitöön  mies. Oujeeeh.  Kyl elpotti...Oujeeh.Huhheijjaaaa..
¤¤¤
Sitten:  Viikon  päästä, kun pääsin pois  putkasta. kävi  Kalle Tekoniemelle köppääsesti....taikka  hänen   autoillensa....joku  hyväkäs  oli yön aikana  viillellyt  hänen  8  autonsa renkaat  puhki, raapinut  niiden kyljet  "verille" sekä kaatanut siankusta  lisäksi  autojen päälle. Kuulemma  12000  markan vahingot... Tottakait hän minua syytti ja aika pontevastikin, mutta kun ei, niin ei. Enhän mä sentään jokapaikkaan ennätä.
Uskokaa ny.

Ekku Mattila.