maanantai 20. helmikuuta 2017

Jumala on..raha ei ole tärkeä..ja vihreä vaahto..

20/2-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Asuin   Alahärmässä  entisen hyppyrimäkimontun vierellä  1982-1984  syksyyn ja sitten muutin Keravalle. Knuuttilanraitti  3 muistaakseni, toinen kerros. Parvekkeelta näkyi  kivasti hautausmaa, sen kiviaita , sekä  hautaristeja kivipaaseineen.
Ja asiaan...
Luonani kävi Alahärmässä  noin  20-30 asiakasta  joka  päivä, kirjeitä tuli  useampi   kymmenen  päivässä ja puhelin  pirisi luuri  täristen.
Isäni  kerran piipahti, istui tuolille ja näin hän kysyi:
"Ihimisiäkös parantelet...mikä  niitä vaivaa...miksei mee lääkäriin...jaa  ettäkö paljonko  veloitat  sairhailta...?..."....."en ota mitään maksua sanoin....parantaja ei saa rahastaa  kyvyllään...rahaa ei saa ottaa  ...ei saa  ei saa ottaa yhtään...joskus joku  jättää  kympin kaksi pöydän kulmalle...raha  ei saa olla tärkein....ei raha ole Jumala  sanoin".
"Ja saatana  isäni  huusi....vai ettei raha ole tärkeä...juuri sehän se tärkeä on...Jumalaa ei oo ja raha on tärkein....raha..raha..raha...".
¤¤¤¤
Ja minäpoika  siitäkös innostuin  ja vastaan isääni panemaan...."Jumala on ja raha ei ole tärkein...Jumala on...Jumala on...raha  ei ole  tärkein...".....ja voi että meille syntyi  tavatoon riita. Huudettiin toisillemme naama  sinipunaasena , isäni  kovemmalla  äänellä ja minä jäin melkein toiseksi....kovaa isäni mölisi...kovaa  mölisi.....voi  sanoa että melkein huoneen taulut  seinillä vapaji......vihreää vaahtoa isäni suupielistä valui  rinnuksillensa...viheriää vaahtoa..
Huusi ettei Jumalaa oo ja minä huusin että on.
Sitten:::
Ja näin hän huusi....:
"Jos olisin  tiennyt kun olit äitees vattassa, että susta tuollainen  tuloo, niin  hellakoukulla  sut  irti olisin repinyt  "....  ryntäsi  asunnostani ulos , pihalle, jossa hänen pyöränsä puuta vasten nojaili, sekä  kovaa haipakkaa tielle. Kyllä  Väinö meni  lujaa.
Mun miälestä hän jäi väittelyssä  toiseksi.


Ekku Mattila.