lauantai 11. helmikuuta 2017

Kesseli tappeli itte pirun kanssa.

11/2-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Ostin vuonna 1973  Kesselin Artolta vanhan  Gresenttimopedin, soli Norjalainen muistaakseni  ja Arto  asui Peräseinäjoella, 5 kilometriä Alavuden suuntaan.
Oli kesä.
Syksymmällä tuumasin  että jospa Artolla olisi  tullut  muutakin kaupattavaa  lisää ja eikun sinne iltasella, kuuden nurkilla menin.
Artoa ei näkynyt, mutta  talon takaa olevalta pellolta kuului jumalatoon  meteli/kirosanoja/huutamista ja kovaa mekkalaa. Siis sinne suuntaan  tallustin.
Talosta noin  50 metrin päässä  näkyi selviä tappelun  tuntua. Rapa lensi  sinnetänne, samoin ruohonmättäät  ja pari aidanseivästä sai kyyti.  Ne lensi kuin  isot tikat pitkälle peltoon  ja minäpoika  asiaa suuresi hämmästelin...häh??
Kun lähemmäksi pääsin , niin tunnistin Arton.  Hänellä oli tukka silmillä, rapaa naamassaan, haalarien hiha  vintturassa, sekä  silmät  selkosellaan. Niinkuin tavataan  sanoa.
"Näikkö Ekku...hän huusi??.....ja mä siihen että mitä olis pitänyt  näkyä..."....tappelin itte pirun kanssa  Arto huusi...soli perkelees....saman näköinen kuin  kuvissa...se oli itte piru.."
Kun Arto rauhoittui ja käveltiin hänen tuvalleen, jossa oli keittiön hellalle  palanut  suuri rautapannu täynnä silakoita...hän yhä vakuutti...."se oli piru....oli.oli..itte".
Noh ,siinä hetken aikaa turistiin ja kun Artolla ei  ollut myytävää, niin pois lähdin. Matkalla pysähdyin   Juupaluoman Einarin  luokse ja hän sanoi...."kyyllääh....Kesseli tappelee useasti pirun kanssa., kun se juo huonosti keitettyä pirtua....siihen on jäänyt mukaan Metanoolia ja se  kuuluu pirulle...jos pahasti käy kun sitä metanooli jua, niin menee  henki ja toiseksi pahimmassa tapauksessa menee näkö".
¤¤¤
Kysymys....?....oliko Kesselin vastustaja itte viinapiru?
Häh?


Ekku Mattila.