torstai 23. helmikuuta 2017

Outoa taas, vai mitä?

23/2-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Noin 15 vuotta sitten lähdin juosten lenkille tarkoituksena kiertää ns sillat.
Kun se tein niin matkaa tuli  12 kilometriä ja  juosten se vei aikaa  suunnilleen   tunti ja  viistoista.
Kävellen 2,1  tuntia....sillai kevyesti köpötellen.
Kun tupaani tulin , niin vaimoni sanomaan että  kauvaapa viivyit ja minä siihen että  miten niin viivyit?Olit  3,5 tuntia lenkillä, vaimoni sanoi ja mä että empä  ja varmuudeksi kelloa katsomaan, joka oli oikeassa ja vaimonikin siis. Sanoin että juoksin aika kovaa mun mielestäni ja en varmasti niin kauaa lenkillä ole ollut, mutta niin se vain oli.
3,5 tuntia  lenkillä, joka  normaalisti vei aikaa  1,15  tuntia. Jälkeenpäin muistan että kohdalla Harjankylän  silta  tunsin itseni  todella väsyneeksi ja ajattelin että onpa kumma  tunne. Noin puolivälissä lenkkiäni. Noh....
¤¤¤¤¤
Suunnilleen  samana vuonna hyppäsin polkupyöräni selkään ja  ajattelin tehdä    80  km lenkin. Se kertyi siitä jos  sotken ensin Jalasjärvelle  Tokerotietä , sieltä  Kurikkaan  kolmostietä ja  Kurikasta tänne Kauhajoelle  ja siis eikun matkaan. Koska oli kevät, niin tuumasin ajaa  murskaamon kautta ja samalla seurata  luonnon heräämistä , jäniksiä ja muita eläimiä.
Oli todella hieno  sekä aurinkoinen ilma.  Ennen murskaamoa  yhtä-äkkiä tunsin miten  voimani kertakaikkiaan    tyhjenivät , valuivat pois  ja minun oli pakko  laskeutua  pyöräni selästä . Koetin kävellä laahustaa  muutamia metriä  ja kun edessäni vasemmalla puolella näin pienen levennyksen, niin siihen  käppäilin.  Siinä oli maassa  kivi, noin  ihmisen pään kokoinen, sekä puiden halkomisesta  jäänyttä jätettä ja  eikun nukkumaan vaan Ekku.
Ja heräsin  viluun. Olin aivan takussa , jäsenet  kivistäen , niskaani särki , enkä heti päässyt selville tästä maailmasta  ja kelloa katsoin. 3 tuntia olin nukkunut. 3 tuntia??!!
Maassa  kuten se Jaakoppiko  se oli?? Hän joka havaitti yöllä  portaat jotka ulettui taivaaseen saakka.....eikös hänkin nukkunut kedolla   kivi päänsä alla?
Ainiin....arvakkaapas  mitä tein..?  Kävelin takaisin  tupaani. En pyöräni päälle  päässyt.Olin edelleenkin niin sekaasin.
Kysymys :
Olinko  sen 3,5 tunnin aikana  lentävässä lautasessa?
Ja....
"Nukutettiinko" minut  kolmeksi tunniksi uffolaasten toimesta ?  Missä olin ?,...
Outoa, vai mitä?

Ekku Mattila.