maanantai 6. helmikuuta 2017

Peliteltta "varasti " voittamani kiikarin

6/2-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


"kiikarihuijaus".....1956.


Vieläkin Wituttaa....vaikka siitä on aikaa.....
Alahärmässä oli  jonkinlainen  peliteltta markkinoilla  Voltin  rautatieaseman  läheisellä pellolla, elokuvateatteria vastapäätä.
Olin silloin noin 10 vuotias  poijankolli.
Ja sinne   kovaa kyytiä   polkupyörällä  taskussa kilisi  kaks  50 pennin  kolikkoa.Ne  taisin vohkia äiteen takin taskusta..
Teltassa oli  tikanheittoa , sellaisten  puisten  kapuloitten kaatamista, jokka oli laatikon päällä ja  matkaa niihin sellaiset  6 metriä. Vaikka kuinka niihin osui  sillä keltaisella  heittopallolla, niin vain  yks taikka kaks   tipahti. Eihän me  tajuttu että ne  puunkapulat olivat  rautaasia, maalattu  puunnäköiseksi.............keteleet. Jos kaikki olisi kaatuneet olisi tullut palkinnoksi  ratio.
Merkkiä en enää muista.
Noh antakaas olla...teltan nurkassa oli  sellainen lasinen laatikko, jonka  pohjalla oli  levy. Kun laatikossa olevaan  aukkoon  laittoi  10 penniä ja painoi sellaista  nappia, niin se levy  liikahti ja  sen päällä olevat  kaksi  noppakuutiota  lensi ylös/alas. Laatikon vieressä  oli  taulu jossa  oli  numerot  ..2.3.3.4.11..10..9.. janiined, sekä mitä voitit.Muistan aina että  numerolla  11  sai kiikarin, joka kökötti siinä  masiinan päällä  seinällä.
Minä kolikon aukkoon  livautin, nappia painoin ja noppien numeroita  laskemaan.  Ahaa...tuli 11  ja sen tarkistettiin  Asumaan Maurin, Kalliokosken Urpon kanssa  ja sitten  hakemaan  virkailijaa  paikalle....joka katsoi noppien  numeroita , rahan laittoi  aukkoon ja sanoi...
"Laite  ei toiminut....nyt se toimii....3  ja  6  siis 9 yhteensä.....tuossa on palkintosi..."
Ja työnsi  käteeni   pienen rusinapaketin.
Aikamoinen huijaus......ketaleet.

Ekku Mattila.