torstai 16. helmikuuta 2017

Tuulenpesät tietävät syöpäkuolemia..

16/2-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

 Löysin   eilen itseni Pihtiputaalta , Kärväsjärven tienoilta,  Riekkosperän perukoilta.
Juu.
Ihan uteliaisuuttani  menin,  en   8 surmanluotien  perään ,vaan  tuulenpesien.
Yhden , noin  110 vuotta   vanhan  autiotalon  pihapiirissä  niitä on koivuissa noin  55, jos oikein laskin...
Koivuja on   4.
Kuolleita   12. Ei koivuja, vaan  menehtyneitä ihmisiä  1981 mennessä.
Kolme  perhettä     talossa on asunut, yhteensä siis  12 ja jokainen kuollut  erilaisiin  syöpiin. Keuhkosyöpiä eniten , mahasyöpiä  muutama ja  pari/kolme  kilpirauhassyöpään kuollutta.
R.I.P.
Samantyyppinen   syöpä/tuulenpesätalo  löytyy  läheltä   Raumaa, josta olen  aikaisemmin   kirjoittanut ja  varmasti  niitä on muuallakin Suomessa. Yleistä    syöpäkuolemataloille on se,että kaikki yrittävät olla niistä hiljaa , vaieta ns kuoliaaksi , ei puhuta niistä.
Tuulenpesät.::
Olen ihmetellyt miksei kukaan, esim toimittaja  ole niitä tarkemmin tutkinut, kirjoittanut ja vaikka  jonkun  lääkäritiimin kanssa ottanut selvää, miksi syöpäkuolemia löytyy  taloista  jotka sijaitsevat lähellä  tuulenpesäpuita. Joskus olen lukenut että  niissä kohtaa on ns maasäteilyä, taikka vesisuonet menevät ristiin maan alla. Kukaan ei tarkasti  tiedä, mutta arvailuja on.
Toinen kumma asia...
Älypuhelimeni,joka on nyt  ..."sattumalta"  mukana, ei samperi soikoon  millään toiminut.  Yritin ottaa sillä kuvia  seinälleni  julkaistavaksi, mutta  ehei....se  takkusi  ja väitti  että siinä on juuri peliohjelma  päällä,  jollaista   ei ole  koko kännykässäni . Myöskin  puhelimen  virtapiikki  oli kummallinen. Se  väheni 95 % :sesta  nopeasti  65  %:nttiin  ja  kun laitoin sen lataukseen, ei salama  liikkunut lainkaan.
Juu-uuu....nyt se pelaa taas ihan hyvin. Ottaa virtaa kiltisti, eikä peliohjelmia näy.  Jospa  tuulenpesäpaikka  teki kepposet...?  Taikka kummitukset?
Oujee.


Ekku Mattila.,