torstai 2. maaliskuuta 2017

Diktaattoriniminen i kirjakustantamo "hukkasi" lähettämäni käsikirjoituksen.

2/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kirjoitin  Wanhantestamentin aiheista kirjaa  parisen vuotta ja kun sivuja oli syntynyt  noin 300, tuumasin etsiä sopivan kustantajan. Noin kymmenestä kustannustalosta valitsin   Diktaattorinimisen , soitin heille ja  melkein  2 kiloinen kässäri postiin.
Vuosi oli   2005.
Niin kului vuosi ja soittamaan  Diktaattori kustantamoon.
Tiedustelin sihteeriplikalta, joka vastasi puhelimeen, että  onko se  , Ekku Mattilan nimellä lähetetty käsikirjoitus tullut heille ja hän sanoi.....heetkiineen vaan....heetkiineen vaaan.....ja heetkiineen  venyi  aika pitkäksi...kunnes  plikka  sanoi:
"Kyllä se on meille saapunut, mutta  sitä  ei nyt valitettavasti löydy  juuri nyt , joten ota uudelleen  yhteyttä  vaikka huomenna".....ja minäpoika otin.....heti  seuraavana  päivänä ja taas sama juttu.
Lähettämääni käsikirjoitusta ei  heiltä löytynyt. Se oli hukassa.  Hävinnyt.
Näkemiin sanoi plikka...ja mä näk.....kemiin.
Noh...
Parin viikon päästä otin yhteyttä  suoraan Diktaattorikustantamon piällikköön Juha Vuoriseen, hänelle saman huoleenaiheeni   esitin, missä on kässärini, oi missä... ja saman  vastauksen sain herra  isopomolta.
"Se on jonnekin kadonnut...joten ei voida mitään..näkemiin vaan..näkemiin.."
¤¤¤
Eilen ajelin Uudessakaarlepyyssä ja  tulomatkalla  kuuntelin  ratiosta  ohjelmaa jossa haastateltiin  Diktaattorikustantamon  johtajaa herra  Juha Vuorista. Hän on julkaissut  useita  omia kirjojaan, kaikkiaan niitä on myyty kuulemma 2 miljoonaa kappaletta.  Juha painotti  kustantamonsa  rehellisyyttä, nopeutta, kunnioittamista  uusia  kirjailijoita  kohtaan . ....sanoin:
"Diktaattori on paras valinta.Ottakaa yhteyttä"
¤¤¤¤
Kysymys:
Olisiko  käynyt niin ,että lähettämäni käsikirjoitus, taikka ainakin siitä osia, olisi  joutunut  "vahingossa" Juha  Vuorisen omiin kirjoihin?


Ekku Mattila.