perjantai 17. maaliskuuta 2017

Hyllykallio , Barabellum ja PUM.

17/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Hys...hys..

Noin 26  vuotta sitten kuulin yhdestä  leskinaisesta, joka asui Peräseinäjoella ja  hänellä oli  miesvainajansa  sotapyssy.
Kun  hautajaiset oli pidetty nainen meni  talonsa vinttiin tavaroita tarkemmin penkomaan ja kuinkas ollakaan.....yhdessä merimieskirstussa  oli Barabellum. Sen varovasti käteensä otti siirtääkseen sen pois ja samalla  sormi laukaisi  aseen.
PUM!!!
Luoti meni välikaton läpi  alakertaan ,rikkoi  pöydän päällä olevan radion ja kimposi sitten jääkaapin oveen    tehden siihen  lommon.
Ase olikin ladattu  ja nainen sen hätäisenä  kädestään pois heitti. Minä en tiennyt  "pumasiasta" muuta kun että  Barabellum   piti hakea talosta kiiruusti pois.  Ja mä menin.Sain  pyssyn ja kohti  Alahärmää.
Hyllykalliolla pysähdyin   tutun perheen taloon ja kaffia juotiin.
Noh..tottakait  innossani  Barabellumia  isännälle  näyttämään. Hän sen käteensä otti, tähtäili sillä olohuoneen ikkunan  kautta kadulla käveleviä ihmisiä sekä sanoi....pum....pum....pum. Matkaa oli noin  10-15 metriä.
Onneksi ei vetänyt liipaisimesta. Rupesin tarkemmin  asetta  tutkimaan  ja  herranpieksut..!!!..Se oli edelleenkin ladattu, patruuna oli ns pesässä ja olisi  tarvinnut vain liipaisimesta  vetää...ja PUM!.
Tipalla oli...tipalla oli.
PUM.

Ekku Mattila.

Hys..hys...