lauantai 25. maaliskuuta 2017

Saarijärven Mahlun 2 pontikkatehdasta...

25/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Olin asunut Saarijärvellä  , Mahlun kylässä , lähellä Konttiperää noin kaksi  viikkoa, kun  naapuri  tuli kysymään ,että josko  tuut istuttamaan puita...?
Ja  mä tuun..
Seuraavana aamuna  kello  o5,00 me mettään mentiin kävellen , selässä  reppu  jossa noin viisi senttisiä männyn  taimenia  ja kädessä  istutuspistoke , sellainen putki jossa kädensija, sekä polkaisua varten läppä ja niin homma käyntiin.
Se istutuspaikka oli noin 3 hehtaaria ja kun taimenet loppuivat, niin lähdimme hakemaan lisää  naapurin enolta ja oikaistiin  tiheän kuusimetsän läpi.
Ja ohoh...!
Törmäsimme sattumalta  pontikkatehtaaseen jossa  kaksi miestä  siinä  kuusen  kyyneleitä tiputteli, muutama sana vaihdettiin ja eikun eteenpäin  ja ohoh taas....toinen pontikkatehdas, jossa nyt yksi mies  tehtaili  ja jälleen sana pari vaihdettiin  ja eteenpäin.
Minä ääneen ihmettelmään  pontikkatehtaita ja naapurini   tokaisi....."kyllä niitä on  enemmänkin tällä alueella....se on hyvä paikka  karhujen takia....niitä pakkaa  näin kevään aikana   olemaan  aikalailla  runsaasti....kukkaan tänne uskalla  tulla".
Sellaista  Mahlussa  ennenWanhaan.....1982.


Ekku Mattila.