tiistai 28. maaliskuuta 2017

Sinä synnyit , elit ja kuolit.

28/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kun ihminen syntyy  hänen edessään on määrätty aika  sekuntteja, minuutteja , tunteja, päiviä, viikkoja ja vuosia.
Heti syntymähetkestä alkaa  ennalta määrätty  aikamääre vähetä , ensin sekunnit, tunnit, päivät, viikot sekä vuodet.
Ihmisen syntymähetkellä  hänen   juuri syttynyt elon kynttilänsä  alkaa palaa , loistaa  tarkalleen määrätyn  ajan ja sitten sammuu.
Ja se on siinä.
Syntyi , eli  ja kuoli.
Jotkut elää pitempään ja toiset taas paljonkin lyhyemmän ajan.  On  runsaasti yli satavuotiaita ,mutta  myös  vain muutaman sekunnin eläviä.  Viimeksimainituista  jää  vähän muistoja ja ne ovat kuin häivähdys   varjoissa, ohikiitävän sekunnin ja meni pois.
Kohtalo on samalla tulevaisuus. Jokainen  hetki  on ennalta määrätty , sekin joka oli hetki sitten , joka on tulossa tunnin päästä  , taikka  100  vuoden päästä, jos sinne saakka  elää. Huominen kello  20,15  tulee tapahtumaan, vaikka sitä ei vielä ole täytetty .Se odottaa  syntymistään  ja sitten on eilistä, vanhaa historiaa. Tuleva  ajan täyttyminen  on tuolla jossain , tarkalleen   määrätyllä  hetkellä , elämän  etukäteisnauhassa , ajassa kiinni , huomisessa ajassa.
Ihminen ei  tiedä  mitä tapahtuu  vuoden päästä , 10 , taikka  50  vuoden , mutta kuitenkin se   täyttyy.
Eletty  elämä  soljuu  ihan itsekseen , vakaasti eteenpäin , kuin  kauppojen rullaportaissa. Olet  siinä mukana , koska olet portaisiin astunut  ja päämääräsi  on mennä osastolle  6. Joka hetki sinä liikut  eiliseen , eteenpäin vaikket  sitä huomaa.  Vain kello sen kertoo.  Todiste ajan katoamisesta , menetetyistä hetkistä , etkä koskaan saa sitä enää takaisin.
Joku varastaa aikasi. Eletyn elämäsi. Tekee sinusta vanhan ja väsyneen. Sammuttaa  sinut  kuin loppuun palaneen   kynttilän. Ja sitten se on siinä.
Sinä   synnyit, elit ja kuolit.
Tuli rip.

Ekku Mattila.